Læsetid: 7 min.

Julemandens små hjælpere bor i Kina

Som teenager plagede installationskunstneren Chen Hangfeng sin far om et par Nike-sko til en kvart månedsløn. I dag henter han inspiration i de nyrige kineseres overdrevne materialisme og dens følgevirkninger for miljøet - og så i det, han kalder kulturvildledning, som det for eksempel finder sted i den by i Kina, der producerer halvdelen af verdens julepynt
Chen Hangfengs juletræ fremstår umiddelbart, som om det er præget af traditionelle kinesiske mønstre. Men når man kommer tæt på, viser mønstrene sig i virkeligheden at være internationale varemærker, som fylder meget i Kina - værket hedder Christmas Tree og er fra serien Logomania.

Chen Hangfengs juletræ fremstår umiddelbart, som om det er præget af traditionelle kinesiske mønstre. Men når man kommer tæt på, viser mønstrene sig i virkeligheden at være internationale varemærker, som fylder meget i Kina - værket hedder Christmas Tree og er fra serien Logomania.

Hans Henrik Rasmussen

3. august 2009

Chen Hangfengs atelier har et stort vindue lige inden for døren, som står åbent. Ud af vinduet kan man se direkte ned ad en gade med identiske rækker af røde, tre-fire-etagers murstensbygninger. Der hænger elkabler på tværs af vejen mellem de to rækker og vasketøj på stænger ud fra vinduerne, og på et af tagene står et enkelt vakkelvornt blikskur. Det hele er lidt forfaldent, men også meget hyggeligt. Bagved vejen og hele vejen rundt i horisonten brager det moderne Shanghais skyskrabere op mod himlen med deres science fiction-arkitektur og deres hundredetusinder af ton stål og glas.

»Der går rygter om, at de vil rive det ned,« siger installationskunstneren Chen Hangfeng om de røde murstensbygninger, som han fortæller er en blanding af gammel kinesisk og nyere europæisk arkitektur. »Men det håber jeg ikke.«

 

Vores abonnenter kalder os kritisk, seriøs og troværdig.
Prøv en måned gratis.

Klik her

Allerede abonnent? Log ind her

Vores abonnenter kalder os kritisk, seriøs og troværdig.

Prøv en gratis måned og få:
  • Alle artikler på information.dk
  • Annoncefrit information.dk
  • E-avis mandag til lørdag
  • Medlemsfordele
0,-
Første måned/herefter 200 kr/md. Abonnementet er fortløbende.
Prøv nu

Allerede abonnent? Log ind her

Anbefalinger

anbefalede denne artikel

Kommentarer