Læsetid: 6 min.

Akrobatik i jazzens cirkus

Nye danske cd'er spænder fra burlesk cabaret over Afrika og den store amerikanske sangbog til poetisk avantgarde
24. september 2009

Det indledende nummer på gruppen Cordelias nye cd hedder »Circus Is Back In Town«, og det er meget passende, for den rundtur i de musikalske genrer, gruppen derefter foretager, er intet mindre end akrobatisk.

Musical, cabaret, art music, jazz, rock, blues - det er der altsammen og lidt til på Pink Pony, som må betegnes som et af efterårets mest ambitiøse indslag på den danske jazz-cd-himmel - eller i hvert fald i dens udkant. Og ambitionen bærer frugt. Med Stinne Henriksens stemme og store dramatiske talent som guide ledes vi rundt i et univers af forskelligheder, som musikerne med guitarsiten m.m. Kasper Bai i spidsen alle synes at beherske. Her er ingen genremæssig, endsige instrumental krumtap. En strygekvartet indgår på linie med de øvrige medvirkende, der for en dels vedkommende mestrer en halv snes forskellige instrumenter og udtryksmåder, og når vi er færdige med de ti titler, ved vi ikke, hvad det er, der har forført os.

 

Vores abonnenter kalder os kritisk, seriøs og troværdig.
Prøv en måned gratis.

Klik her

Allerede abonnent? Log ind her

Vores abonnenter kalder os kritisk, seriøs og troværdig.

Prøv en gratis måned og få:
  • Alle artikler på information.dk
  • Annoncefrit information.dk
  • E-avis mandag til lørdag
  • Medlemsfordele
0,-
Første måned/herefter 200 kr/md. Abonnementet er fortløbende.
Prøv nu

Allerede abonnent? Log ind her

Anbefalinger

anbefalede denne artikel

Kommentarer

Der er ingen kommentarer endnu