Læsetid: 1 min.

Papir glaskugle sod

Engelske Ryan Gander har kreeret en minimal, original og meget dybsindig installation om sine tanker om papir og ideer
Engelske Ryan Gander har kreeret en minimal, original og meget dybsindig installation om sine tanker om papir og ideer
25. september 2009

Bedømmelse: 5/6

Et lille stykke gennemsigtigt papir i en stor glaskugle placeret tæt på en blank sort konvolut med en blok papir. To åbenlyse modsætninger, den tykke blok vi aldrig får at se, og det tynde stykke papir vi kan se igennem, mens vi ser hele rummet i kuglen. Engelske Ryan Gander har kreeret en minimal, original og meget dybsindig installation om sine tanker om papir og ideer. Vi er ikke så langt fra Ronald Bladen, der opfandt minimalismen, men i virkeligheden var romantiker. Han udtalte også en gang, at hans værker skulle være fortættede og stadig have et helt drama i sig. Sådan har man det også foran Ganders Flashes of Beautiful thinking. Der ligger ikke andet end uformelle tanker og drømme og presser på for ikke at trænge igennem noget som helst til stor frustration og fortvivlelse for publikum.

Jack Vickridge finder renhed og sanse-erotik de særeste steder, nu med et stykke gipsplade han har nusset med vandfarve og kridt. Det ser vidunderligt følsomt ud.

Henry Krokatsis har tegnet en lidende hellig nonnelignende kvinde med sodet fra et stearinlys! Han har simpelthen holdt papiret over flammen og malet med røgen. Overlegent.

Ligesom norske Ane Mette Hol, der er helt ude at prøve vores kunstmachocistiske grænser med tegninger af tomme sider papir, der har kørt igennem en printer. Hun får Judd til at fremstå barok. Hun søger efter det punkt, hvor ingenting bliver til ingenting. Hun tegner ingenting, hun bruger tid på ingenting, hvis tomme A4-sider ikke er det absolutte nulpunkt, så står verden ikke længere. Det eneste man aner er svage spor efter printeren, der har kørt papiret igennem. Tegnet af Hol. Nu mangler vi blot en køber, der vil fuldbyrde værket og give den endelige blåstempling af kunstneren som offer for det totale idioti. Der er 21 værker i alt. Spørg efter en forklaring hos manden med skægget.

'Paper Show' hos David Risley Gallery, Bredgade 65a, København til den 31. oktober.

Serie

Seneste artikler

 • Stressstreger

  23. september 2010
  Det bedste ved udstillingen er heldigvis Daniel Milans streg. En helt tynd sort krimskrams tilsat brede tykke sorte strøg. Det ser enerverende ud, fordi han kun tegner bevægelsen og skyggerne, og når man koncentrerer sig, får man øje på, at det er døde mennesker eller bizarre motiver med døde dyr og opstemte mennesker, han har tegnet...
 • Billige grin

  19. august 2010
  Moderne kunst for arabere er ligesom mavedans for danskere. Det er muligt, at vi alle har maver, men ve de egyptere, der skal tage imod den første danske mavedanserdelegation på kulturel udvekslingsrejse
 • Utopien nærmer sig

  19. august 2010
  Som en del af et projekt, der skal bringe utopien tilbage på kunstscenen, har kunstneren Goodiepal længe ført krig mod Det Jyske Musikkonservatorium, der fyrede ham i 2008. Krigen har ført ham verden rundt med en forelæsning om computerkunst, men dog ikke tættere på forsonende ord fra konservatoriet
Bliv opdateret med nyt om disse emner på mail

Vores abonnenter kalder os kritisk, seriøs og troværdig.
Få ubegrænset adgang med et digitalt abonnement.
Prøv en måned gratis.

Prøv nu

Er du abonnent? Log ind her

Anbefalinger

anbefalede denne artikel

Kommentarer

Der er ingen kommentarer endnu