Læsetid: 4 min.

Pryds Helles fornemmelse for graverfantasier

Merete Pryds Helles nye bog stiger ned i tidens brønd og op ad en trappe til indsigt
Arkæologi. Merete Pryds Helles nye roman, 'Hej menneske' udspiller sig et sted i den jordanske ørken, cirka 20 kilometer fra turistattraktionen Petra. Her er 30-årige Edith sammen med et hold danske arkæologer i færd med at udgrave de forbavsende velbevarede rester af en stenalderlandsby.

Arkæologi. Merete Pryds Helles nye roman, 'Hej menneske' udspiller sig et sted i den jordanske ørken, cirka 20 kilometer fra turistattraktionen Petra. Her er 30-årige Edith sammen med et hold danske arkæologer i færd med at udgrave de forbavsende velbevarede rester af en stenalderlandsby.

Florin Iorganda

17. september 2009

Til grund for Merete Pryds Helles nye, dybt originale, genremæssigt grænsekrydsende og vidensmæssigt tungtlastede, men alligevel letlæste roman ligger et temmelig enkelt koncept: Et sted i den jordanske ørken, cirka 20 kilometer fra turistattraktionen Petra, er et hold danske arkæologer i færd med at udgrave de forbavsende velbevarede rester af en stenalderlandsby, der har ligget og ventet på dem i mellem syv og otte tusinde år. I et af de 15 hvide runde huse kravler 30-årige Edith rundt med graveske og pensel, alt imens hendes hoved løber fuldt af, hvad der vel må kaldes faktuelle fantasier, over det liv, der udfoldede sig på stedet engang. Men så bliver hun stukket af en skorpion!

 

Vores abonnenter kalder os kritisk, seriøs og troværdig.
Prøv en måned gratis.

Klik her

Allerede abonnent? Log ind her

Vores abonnenter kalder os kritisk, seriøs og troværdig.

Prøv en gratis måned og få:
  • Alle artikler på information.dk
  • Annoncefrit information.dk
  • E-avis mandag til lørdag
  • Medlemsfordele
0,-
Første måned/herefter 200 kr/md. Abonnementet er fortløbende.
Prøv nu

Allerede abonnent? Log ind her

Anbefalinger

anbefalede denne artikel

Kommentarer

Der er ingen kommentarer endnu