Læsetid: 4 min.

Beskidte samfund til lands og til vands

Næsten en fuldrigger af en roman
8. oktober 2009

Der er godt med tilbud på livet til søs i litterære skildringer af hasarderede skæbneforløb og skønne havblik i de senere års fremragende oversættelser.

Senest er der Célines Rejse til nattens ende ved Lars Bonnevie og Edgar Allan Poes Arthur Gordon Pyms eventyr ved Hans-Jørgen Birkmose, den sidste en forgænger for Herman Melvilles række af uforlignelige søstykker, som den fuldbefarne Flemming Chr. Nielsen så prisværdigt har besørget, blandt andet Bondefangeren og den voluminøse Mardi og en rejse dertil. Og nu foreligger Redburn - hans første rejse med titeltilføjelsen Åbenhjertige erindringer skrevet af en ung mand af fin familie og dæksdreng i handelsflåden fra 1850, lutter oplæg til Melvilles mesterværk Moby-Dick året efter. De når den ikke til klyverbommen i deres løst fortællende komposition, men er drevent diverterende med adskillige favne dybdemening og høj himmel sammenlignet med drengetidens læsning af Kaptajn Marryat og hans moraliserende dannelsesrejser med blandt andet Peter Simple.

 

Vores abonnenter kalder os kritisk, seriøs og troværdig.
Prøv en måned gratis.

Klik her

Allerede abonnent? Log ind her

Vores abonnenter kalder os kritisk, seriøs og troværdig.

Prøv en gratis måned og få:
  • Alle artikler på information.dk
  • Annoncefrit information.dk
  • E-avis mandag til lørdag
  • Medlemsfordele
0,-
Første måned/herefter 200 kr/md. Abonnementet er fortløbende.
Prøv nu

Allerede abonnent? Log ind her

Anbefalinger

anbefalede denne artikel

Kommentarer

Der er ingen kommentarer endnu