Læsetid: 4 min.

’Vi er mange, som gerne vil have vores pik målt op, når den står rankest’

Leth og Sabroes mailbog drukner i uredigeret taletid og skribenternes angst for at blotte sig
Leth og Sabroes mailbog drukner i uredigeret taletid og skribenternes angst for at blotte sig
16. oktober 2009

Jørgen Leth og Morten Sabroes e-mailbog Det er derfor de knepper så meget i dette land er først og fremmest lang. Virkelig lang. Så lang, at man som yngre kvinde ikke kan lade være med at få flashbacks til alle de gange, hvor man til et middagsselskab er blevet hijacket af en midaldrende mand på toppen af sin karriere, som så prompte har reduceret sin borddame til en lyttende og nikkende figur, fordi han mente, at positionen, alderen og magten naturligt tildelte ham al taletiden.

Også Leth og Sabro mener, at de har ret til at tale uden afbrydelser og fraklip, i hvert fald gør de et stort nummer ud af at fremhæve, at de ikke har redigeret deres e-mails overhovedet. Det er derfor blevet til hele 338 sider, hvor de to ældre mænd skriver om livet på Haiti og i København med enkelte afstikkere til Thailand og Gilleleje, mens de funderer over film, de har set, mennesker de har mødt og kvinder, som de har kneppet eller ville ønske, de havde.

 

Vores abonnenter kalder os kritisk, seriøs og troværdig.
Prøv en måned gratis.

Klik her

Allerede abonnent? Log ind her

Vores abonnenter kalder os kritisk, seriøs og troværdig.

Prøv en gratis måned og få:
  • Alle artikler på information.dk
  • Annoncefrit information.dk
  • E-avis mandag til lørdag
  • Medlemsfordele
0,-
Første måned/herefter 200 kr/md. Abonnementet er fortløbende.
Prøv nu

Allerede abonnent? Log ind her

Anbefalinger

anbefalede denne artikel

Kommentarer

Den ene gik med, den anden imod - sin tids mandeideal, og begge mislykkedes i deres jagt på originaliteten, fordi deres anglen efter ros var størst.

Naturligvis må man beundre dem for at kunne påkalde sig så stor offentlig opmærksomhed med så middelmådige forudsætninger, men deres præstation overskygges dog langt af Johanne Myginds: at ofre værdifuld tid af hendes ungdom på deres pissoir-korrespondence!

Søren Kristensen

Der kan næste ikke blive andet end smule patetisk, når to gamle hanløver finder sammen på savannen, men derfor kan bogen jo godt være underholdende, hvis man tilhører målgruppen og er til læsning.

Inger Sundsvald

Tak til Johanne Mygind for anmeldelsen. Jeg tænkte det nok. Spørgsmålet er så: - Hvem er egentlig målgruppen, for denne store ”kunst”?

susanne nielsen

Jeg er vild med Jørgen Leth, lad mig slå det fast med det samme. Men f... for en omgang patetisk og formålsløst læsning Jørgen og Morten her udsætter deres fans for. Man kommer aldrig til sagen, der kommer aldrig kød på - mest fordi Jørgen ikke vil svare på vise spørgsmål...men hvad er så meningen med en samtale bog. Alle bogen sider går ud på at finde ud hvad hvad de skal skrive om...men de finder sgu aldrig ud af det. Jørgen - gør det du er bedst til om det er at kneppe, skrive, tale, lave film, bare ikke flere samtalebøger!