Læsetid: 3 min.

Kyklopens rejse

Med den længe ventede 'Asterios Polyp' er modernismen endelig kommet til tegneserierne
15. oktober 2009

Det hele begynder med en gigantisk energiudladning i form af et uvejr af næsten apokalyptiske dimensioner og et lynnedslag i en falleret arkitekts lejlighed. Uvejret smadrer hans hjem, og selv har han allerede smadret sit liv og sit ægteskab. Herfra kan hans rejse ud i det uvisse begynde, og sådan introduceres modernismen i tegneseriemediet med næsten et århundredes forsinkelse.

Selvfølgelig er der masser af eksempler på formsprængende serieskabere, men med udgivelsen af Asterios Polyp har man på fornemmelsen, at tegneren og forfatteren David Mazzucchelli med en sjælden determination har smidt et værk på bordet, der én gang for alle skal være for graphic novels, hvad James Joyces Ulysses i 1922 var for romanen og den modernistiske kunst som sådan.

Allerede længe inden udgivelsen har Asterios Polyp været nærmest myteomspunden. Amerikanske David Mazzucchelli har arbejdet på den i over ti år, og rygtebørsen har både berettet om en bog, der aldrig nogen sinde ville blive færdig, og samtidig givet garantier om et kommende storværk.

 

Vores abonnenter kalder os kritisk, seriøs og troværdig.
Prøv en måned gratis.

Klik her

Allerede abonnent? Log ind her

Vores abonnenter kalder os kritisk, seriøs og troværdig.

Prøv en gratis måned og få:
  • Alle artikler på information.dk
  • Annoncefrit information.dk
  • E-avis mandag til lørdag
  • Medlemsfordele
0,-
Første måned/herefter 200 kr/md. Abonnementet er fortløbende.
Prøv nu

Allerede abonnent? Log ind her

Anbefalinger

anbefalede denne artikel

Kommentarer

Der er ingen kommentarer endnu