Læsetid: 5 min.

Som vi ikke har set hende før

Bare kald mig Lene. Alt det vi godt vidste om hende bliver i en fin ny biografi sat sammen med ting og sager, vi havde glemt eller ikke vidste: Til sidst får vi et nyt billede af vice-statsministeren og formanden for det konservative folkeparti: Lene Espersen
Bare kald mig Lene. Alt det vi godt vidste om hende bliver i en fin ny biografi sat sammen med ting og sager, vi havde glemt eller ikke vidste: Til sidst får vi et nyt billede af vice-statsministeren og formanden for det konservative folkeparti: Lene Espersen
24. oktober 2009

Man ved, hvor man har hende. Det siger Lene Espersen selv. Hun gør et stort nummer ud af, at hun er den samme som altid, og det er måske det største nummer på hendes politiske repertoire. Hun minder hele tiden om, at hun er jo bare en fiskerpige fra Hirtshals. Ja, hun er den helt almindelige kvinde fra et ganske særligt sted i Danmark. Selv om hun er blevet noget så ualmindeligt fint som vice-statsminister og formand for Det Konservative Folkeparti, vil hun stadig bare kaldes ved sit fornavn. Og det er oplagt, at den nye portrætbog, som er skrevet af journalisterne Esben A. Olsen og Kim Kristensen, hedder Bare kald mig Lene. For sådan præsenterer hun sig selv: Jovial, nede på jorden og bramfri.

 

Vores abonnenter kalder os kritisk, seriøs og troværdig.
Prøv en måned gratis.

Klik her

Allerede abonnent? Log ind her

Vores abonnenter kalder os kritisk, seriøs og troværdig.

Prøv en gratis måned og få:
  • Alle artikler på information.dk
  • Annoncefrit information.dk
  • E-avis mandag til lørdag
  • Medlemsfordele
0,-
Første måned/herefter 200 kr/md. Abonnementet er fortløbende.
Prøv nu

Allerede abonnent? Log ind her

Anbefalinger

anbefalede denne artikel

Kommentarer

Christian Olesen

Især når hun er parat til at sidde i en regering som kun overlever takket være DF, så må løgn da være en selvfølge.
I Sverige og England er der ingen der vil samarbejde med den type partier.......men her ja da gør de hvad som helst!

" Da hun i 2006 påkører en kvinde på knallert, bliver hun genkendt af en forbipasserende. Og først undslår Espersen sig med, at de to måske har set hinanden i Dragør, hvor hun bor. Men den forbipasserende mener at kende Espersen fra tv. Så glider hun af ved at sige, at hun arbejder på Christiansborg. Først direkte adspurgt, om hun er politiker, tilstår hun, at hun er landets justitsminister."

En værdig formand for bagstræberne ...

Inger Sundsvald

Lene Espersen gør et stort nummer ud af, at hun er den samme som hun altid har været. Jeg tror hende gerne, og jeg har aldrig tvivlet. Hun er, efter min mening, og heldigvis også andres, svaret på USA’s Sarah Palin.

Må jeg udtale et dybfølt ØV!
Hvor lavt kan man/hun synke?

Netop Sarah Palin er et godt eksempel at sammenligne med - mener jeg engang hørte hende udtale noget om (ang. ilt-svind i et dansk farvand) 'at der da bare skulle to færger med fuld skrue et par gange henover farvandet, så var den da klaret.'

Ifølge Berlingske Tidende fik minister-sekretæren besked på at tilrettelægge Espersens fødsel af den ældste af sine to drenge politisk (eller var det den yngste?). Nå, men dette fører så til 2 år efter, at en (mandlig) journalist stiller spørgsmåket om, hvordan hun dog klarer jobbet som minister og mor samtidigt. Da Lene (som hun jo gerne vil kaldes) hører dette, flyver hun i flint og mener, at er sådant spørgsmål ville man aldrig stille til en mand.

Og jo, noget sandhed er der i det. Men har ikke selv åbnet for dette? ved at bede hendes minister-sekretær om, sammen med TV2, at promovere hendes fødsel af hendes dreng politisk?