Læsetid: 3 min.

Tro, Holdt og kærlighed

Med en ny udstilling samler Louisiana en række af Jacob Holdts klassiske billeder fra kontrasternes USA. Flere af dem har aldrig været vist før. Det klæder kunstneren, at hans billeder er udvalgt af andre end ham selv og nu fremstår i en ny og stærkere sammenhæng
Marihuanarygende par, som Jacob Holdt delte seng med i Jacksonville, Florida i 1974.

Marihuanarygende par, som Jacob Holdt delte seng med i Jacksonville, Florida i 1974.

Jacob Holdt

3. oktober 2009

Jacob Holdt er blevet kaldt en af Danmarks største fotodokumentarister, og lysbilledshowet Amerikanske Billeder, der viser kontrasternes USA, er blevet set af titusindvis af mennesker til foredrag og på udstillinger rundt omkring i verden.

I Louisianas nye udstilling Tro, håb og kærlighed er der billeder, vi aldrig har set før , og som Jacob Holdt ikke havde troet skulle se dagens lys. Fotografen selv var både højlydt fornøjet og forundret, da han så fotografier af mennesketomme landskaber, skilte og solnedgange, som er blandt de værker, Louisiana har valgt at grave frem fra arkiverne.

Som de eneste har museet under ledelse af museumsinspektør Mette Marcus fået adgang til Jacob Holdts billedbank med dias og fotografier fra 1970'erne og op til i dag. Og havde frie hænder til selv at vælge.

Og det klæder kunstneren, at hans værker er udvalgt af andre end ham selv. Historier, der før druknede i lange billedserier, er nu blevet kortet ned, og redigeringen, udvælgelsen og udstillingens tematiske opdeling i emner har skabt en stærkere og mere overskuelig helhed. Det giver beskueren mulighed for at se værkerne med nye øjne.

 

Vores abonnenter kalder os kritisk, seriøs og troværdig.
Prøv en måned gratis.

Klik her

Allerede abonnent? Log ind her

Vores abonnenter kalder os kritisk, seriøs og troværdig.

Prøv en gratis måned og få:
  • Alle artikler på information.dk
  • Annoncefrit information.dk
  • E-avis mandag til lørdag
  • Medlemsfordele
0,-
Første måned/herefter 200 kr/md. Abonnementet er fortløbende.
Prøv nu

Allerede abonnent? Log ind her

Anbefalinger

anbefalede denne artikel

Kommentarer

Mange af fotografierne kan ikke stå for sig selv...

Vrøvl! Det er netop kvaliteten ved Holdts billeder: de taler for sig selv.