Læsetid: 2 min.

Præsteelskere og djævleuddrivere

Gretelise Holm har skrevet en morsom julegodte med religion og mord
16. november 2009

Alene titlen - Forhærdede tidselgemytter - giver lyst til at læse, men også længden på bogen er lovende: 240 miniature sider. Altså en lille julegodte fra en af landets mest velskrivende krimiforfattere, Gretelise Holm.

Holm, der ellers er kendt for sine krimier om journalisten Karin Sommer, har denne gang skrevet en såkaldt minikrimi, der både er lille i pris og format og dermed på sin vis også i indhold. For hvor store forventninger kan man stille til så lille en bog - andet end lidt let underholdning?

Det er juletid, og sognepræsten ved Lukaskirken, Eske Abild, bliver fundet myrdet af et voldsomt slag i baghovedet. Det er den uglesete kirketjener, der finder præsten i kirkekrypten - og han opdager samtidig hjælpepræsten, der mistænkeligt nok står med et blodigt krucifiks i hænderne. Begge kommer naturligvis under vicepolitiinspektør Rolf Greves lup, men så enkel er sagen selvfølgelig ikke. Der er flere, som kunne være ude efter Eske Abild, da han ikke bare hørte til bibelfundamentalisterne, men også var kandidat til stillingen som biskop i København.

 

Vores abonnenter kalder os kritisk, seriøs og troværdig.
Prøv en måned gratis.

Klik her

Allerede abonnent? Log ind her

Vores abonnenter kalder os kritisk, seriøs og troværdig.

Prøv en gratis måned og få:
  • Alle artikler på information.dk
  • Annoncefrit information.dk
  • E-avis mandag til lørdag
  • Medlemsfordele
0,-
Første måned/herefter 200 kr/md. Abonnementet er fortløbende.
Prøv nu

Allerede abonnent? Log ind her

Anbefalinger

anbefalede denne artikel

Kommentarer

Der er ingen kommentarer endnu