Læsetid: 3 min.

En retfærdig anklagers dilemma

Krigsforbryderdomstolen i Haag danner baggrund for ’Hannahs valg’, snakkesalig politisk thriller med humanistisk budskab
Krigsforbryderdomstolen i Haag danner baggrund for ’Hannahs valg’, snakkesalig politisk thriller med humanistisk budskab
13. november 2009

Dilemmaet er interessant: Skal man gå efter fundamental og umiddelbar retfærdighed og straffe en forbryder for de lidelser, han har påført andre? Eller skal man lade den mellemstore fisk gå for at få ram på de helt store fisk.

Juristen Hannah Maynard (Kerry Fox), anklager ved krigsforbryderdomstolen i Haag, kommer på en hård prø­ve, da hun bliver involveret i en sag mod en tidligere general fra Eksjugoslavien. Det ligner en sag lige til højrebenet, indtil forsvareren afslører, at anklagerens kronvidne lyver. Hannah er netop til sin store frustration karrieremæssigt overhalet af en kollega (Stephen Dillane), og delvis som en reaktion på det bider hun sig fast i sagen.

Internationalt islæt

Til hendes egen overraskelse begynder den at påvirke hende følelsesmæssigt i en grad, hun ikke er forberedt på. Og samtidig med, at hun finder et nyt vidne, Mira (Anamaria Marinca), viser det sig, at der er mangeartede politiske interesser, som søger indflydelse på domfældelsen – såvel internationalt som i Bosnien.

 

Vores abonnenter kalder os kritisk, seriøs og troværdig.
Prøv en måned gratis.

Klik her

Allerede abonnent? Log ind her

Vores abonnenter kalder os kritisk, seriøs og troværdig.

Prøv en gratis måned og få:
  • Alle artikler på information.dk
  • Annoncefrit information.dk
  • E-avis mandag til lørdag
  • Medlemsfordele
0,-
Første måned/herefter 200 kr/md. Abonnementet er fortløbende.
Prøv nu

Allerede abonnent? Log ind her

Anbefalinger

anbefalede denne artikel

Kommentarer

Der er ingen kommentarer endnu