Læsetid: 3 min.

Oplivende Nordlys

Mellem alle december måneds julekoncerter var det i søndags muligt at finde en lille oase af ikke-jul på Glyptoteket og vende blikket fra vattet i krybben til et nyfødt partita
23. december 2009

Glyptoteket er et solhverv i sig selv. Bare at komme ind i dets sale og flirte med sydens sol og varme er jul for mig. Også selv om man sidder med frakker på, og der er sne på glastaget.

Ensemble Nordlys' annoncerede ikke-julekoncert på Glyptoteket rummede både en uropførelse og et værk, de havde spillet over 50 gange, et solostykke, to trioer og en kvartet, dansk, halvdansk og udenlandsk musik, musik til lyst og musik til at markere et jubilæum en sidste gang, inden året rinder ud.

Som første indslag, blot til lyst, spillede ensemblets violinist, Christine Pryhn, Carl Nielsens Preludio e presto for soloviolin. Ligesom Glyptotekets Festsal har en akustik, der har mindelser om en metrostations, tog Nielsens musik os gennem tunneler i Pryhns intense spil. Præludiet startede meget enkelt, men efterhånden blev det mere og mere kompliceret som livet selv, som om der er en uskyld, man ikke kan vende tilbage til. Et godt oplæg for en presto, der tog kampen op og til slut nåede både koralen og spillemandsdansen, og så alligevel ikke, for det var bare et håndgemæng, og så var det slut. Pryhns vitale klang klædte Nielsen godt, og udførelsen var klar og sikker.

 

Vores abonnenter kalder os kritisk, seriøs og troværdig.
Prøv en måned gratis.

Klik her

Allerede abonnent? Log ind her

Vores abonnenter kalder os kritisk, seriøs og troværdig.

Prøv en gratis måned og få:
  • Alle artikler på information.dk
  • Annoncefrit information.dk
  • E-avis mandag til lørdag
  • Medlemsfordele
0,-
Første måned/herefter 200 kr/md. Abonnementet er fortløbende.
Prøv nu

Allerede abonnent? Log ind her

Anbefalinger

anbefalede denne artikel

Kommentarer

Der er ingen kommentarer endnu