Læsetid: 4 min.

Der er atter brug for tvivlen

Hvordan skal den kriseramte verden komme videre? Kan kapitalismen tæmmes og reformeres? Findes der alternativer? Økonomen Roger de Weck forsøger sig med svar
30. januar 2010

Netop i disse dage er nogle af verdens vel mest indflydelsesrige personer samlet i Davos, denne pittoreske schweiziske bjergby. Og mottoet for årets sammenkomst er ikke til at tage fejl af: Rethink, redesign, rebuild. Verdensøkonomien skal tilbage på sporet.

Det kan de fleste vel for så vidt blive enige om. Men hvilke konsekvenser af krisen skal der drages? Problemet er, skriver Roger de Weck først i denne lille fine bog, at langt de fleste ikke kan få øje på et alternativ til det system, som brød sammen med samme kraft som New Yorks Twin Towers i 2001. »Mange nærer håb om, at kapitalismen blot med en let revideret indretning kan vende tilbage til dagsordenen; videre som hidtil, bare en smule mere forsigtigt, ikke så pralende, et spor mere anstændigt.«

 

Vores abonnenter kalder os kritisk, seriøs og troværdig.
Prøv en måned gratis.

Klik her

Allerede abonnent? Log ind her

Vores abonnenter kalder os kritisk, seriøs og troværdig.

Prøv en gratis måned og få:
  • Alle artikler på information.dk
  • Annoncefrit information.dk
  • E-avis mandag til lørdag
  • Medlemsfordele
0,-
Første måned/herefter 200 kr/md. Abonnementet er fortløbende.
Prøv nu

Allerede abonnent? Log ind her

Anbefalinger

anbefalede denne artikel

Kommentarer

Der er ingen kommentarer endnu