Læsetid: 3 min.

Brav kamp for at formidle 'Fausts' spraglede helhed

Thomas Dausgaard bed søm med Schumanns storværk, men en manglende fortrolighed overskyggede alligevel torsdagens koncert
30. januar 2010

I en verden præget af vampyrfilm burde det ikke være svært at byde ind med historien om manden, der sælger sin sjæl til djævlen. Ikke at djævle og vampyrer har noget med hinanden at gøre, men hele flirten med en anden virkelighed åbner vel alligevel døre.

Alligevel er det de færreste, der er helt stive i handlingen i Gothes Faust, der snarere lyder af gymnasiepensum end lystlæsning og ryger i kassen med uoverkommelig intellektuel litteratur. Ærgerligt nok.

Det betyder, at der svæver små spørgsmålstegn over et storværk som torsdagskoncertens Scener fra Goethes Faust, for ingen ved sådan rigtig, hvad det her handler om.

Scener fra Goethes Faust er Schumanns puslespil af scener fra Goethes drama, der i god oratoriestil fortæller historien i filosoferende uddrag, mens han samtidig flirter nok med personfortællingerne til, at det kan tendere en opera. Det er hverken eller, men musik taget ud af inspirationens uransalige malstrøm, dejligt respektløst for genre og dramatisk forpligtelse.

 

Vores abonnenter kalder os kritisk, seriøs og troværdig.
Prøv en måned gratis.

Klik her

Allerede abonnent? Log ind her

Vores abonnenter kalder os kritisk, seriøs og troværdig.

Prøv en gratis måned og få:
  • Alle artikler på information.dk
  • Annoncefrit information.dk
  • E-avis mandag til lørdag
  • Medlemsfordele
0,-
Første måned/herefter 200 kr/md. Abonnementet er fortløbende.
Prøv nu

Allerede abonnent? Log ind her

Anbefalinger

anbefalede denne artikel

Kommentarer

Der er ingen kommentarer endnu