Læsetid: 2 min.

Drømmen om menneskerobotten

Knæk i albuen og vrid i anklen - og hack dig direkte ind i computer-spillenes robotfascina-tion sammen med Steen Koerner og hans vilde drengekroppe
Det er godt, at hænderne i computerspilskoreografien stopper lige inden hagekorset i Steen Koerners 'Menneske-robot'.

Det er godt, at hænderne i computerspilskoreografien stopper lige inden hagekorset i Steen Koerners 'Menneske-robot'.

21. januar 2010

Hvad er egentlig stærkest? Drømmen om at skabe en robot, der kan opføre sig som et menneske - eller drømmen om selv at opføre sig som en robot? Det er kampen i Steen Koerners nye danseforestilling Menneskerobot i Dansehallerne.

Electric boogie-mesteren Steen Koerner har vel altid drømt om at kunne transformere sig - med skønhistorisk dukkehilsen til både Pygmalion og Coppelius og Pinocchio. Hans krop har i hvert fald lydigt adlydt robotordrer. Danseteknikken er ret ekstrem, for når en ankel bøjes, eller en hofte vrides, så må resten af kroppen jo standse op. Og den forsinkede standsning får kroppen til at ligne en robot. I hvert fald hos Koerner, hvis 41-årige krop fortsat kan det utroligste.

Forrige sommer fik han lokket Robotdrengene med, og hele tiden har han haft sit eget kompagni af hiphoppende streetdansere fra Nøddeknækkeren og Sylfiden, der kan gå ned gennem gulvbrædderne for øjnene af tilskuerne. Ikke mindst den japanske Mori Koichiro ('M516'), der er magikeren, som kan få sine knæled til at dreje omvendt, så tilskuerne hviner. Hvis de ellers tør se på det.

 

Vores abonnenter kalder os kritisk, seriøs og troværdig.
Prøv en måned gratis.

Klik her

Allerede abonnent? Log ind her

Vores abonnenter kalder os kritisk, seriøs og troværdig.

Prøv en gratis måned og få:
  • Alle artikler på information.dk
  • Annoncefrit information.dk
  • E-avis mandag til lørdag
  • Medlemsfordele
0,-
Første måned/herefter 200 kr/md. Abonnementet er fortløbende.
Prøv nu

Allerede abonnent? Log ind her

Anbefalinger

anbefalede denne artikel

Kommentarer

Der er ingen kommentarer endnu