Iskolde klicheer

Kultur
15. januar 2010

2/6

En solbrændt kvinde i bikini ved siden af en lille tyk mand med armene fulde af guldkæder og to små hvide hunde på armen og en tekst der fortæller, at han er plastikkirurg.

Eller hvad med et billede af en person, der er ved at få forlænget sine ben? Eller et af Miss Atom 2007, der er den kønneste på et russisk atomkraftværk.

Den britiske fotograf Zed Nelsons udstilling Love Me vil gerne åbne vores øjne for, at vi er gået over gevind i vores kamp for skønheden, men nej, billederne får os ikke til at tænke over, om vi har tænkt over størrelsen på vores eller andres skamlæber, når vi ser et billede af et par afklippede af slagsen, vi tænker højst over, at vi måske vil huske billedet, næste gang vi skal have Brændende Kærlighed. Og de mange unge skønhedsdronninger, som viser, at der er langt mellem snapsene i Storbritannien, er taget uden kærlighed. De er kun med, fordi de ser åndssvage ud. Det er et kig ind i en tosse-autencitet, som skal få os til at spærre øjnene op, men Zed Nelson har desværre mere til fælles med X Factor end med Kåre Sand, portrætterne er lavet uden omsorg og elegance. Det er bare iskold og hård udnyttelse af en flok stakler i modsætning til for eksempel De unge mødre, hvor tosserne behandles med respekt.

Udstillingen er meget typisk for det årti, vi lige har sagt farvel til. Kunstneren og alle hans venner er kede af ikke at være unikke, hvorfor de gennem deres kunst, tøj, stil eller boligindretning søger en original autentisk æstetisk oplevelse, og så er det lige meget, hvor den kommer fra. En bodybuilderkonkurrence i Amerika eller et ungdomsdiskotek i London er lige fedt. Bare det stammer fra nogen, der tror på noget. Og det gør de, der hænger i Øksnehallen, men dybere end det evner Zed Nelson ikke at komme. MIJ

Zed Nelson: 'Love Me' i Øksnehallen, Halmtorvet 11, København V til den 2. februar

Kunst ved Jeppesen

Seneste artikler

 • Stressstreger

  23. september 2010
  Det bedste ved udstillingen er heldigvis Daniel Milans streg. En helt tynd sort krimskrams tilsat brede tykke sorte strøg. Det ser enerverende ud, fordi han kun tegner bevægelsen og skyggerne, og når man koncentrerer sig, får man øje på, at det er døde mennesker eller bizarre motiver med døde dyr og opstemte mennesker, han har tegnet...
 • Billige grin

  19. august 2010
  Moderne kunst for arabere er ligesom mavedans for danskere. Det er muligt, at vi alle har maver, men ve de egyptere, der skal tage imod den første danske mavedanserdelegation på kulturel udvekslingsrejse
 • Utopien nærmer sig

  19. august 2010
  Som en del af et projekt, der skal bringe utopien tilbage på kunstscenen, har kunstneren Goodiepal længe ført krig mod Det Jyske Musikkonservatorium, der fyrede ham i 2008. Krigen har ført ham verden rundt med en forelæsning om computerkunst, men dog ikke tættere på forsonende ord fra konservatoriet
Følg disse emner på mail

Vores abonnenter kalder os kritisk,
seriøs og troværdig.

Få ubegrænset adgang med et digitalt abonnement.
Prøv en måned gratis.

Prøv nu

Er du abonnent? Log ind her