Anmeldelse
Læsetid: 1 min.

Poeten og Lillemor (1959)

Kultur
8. januar 2010

Der diskuteres både kønsroller, kunst og livet på landet i dette underholdende, mildt satiriske og for den tid ganske moderne lystspil af Erik Balling efter den allerede dengang populære tegneserie af Jørgen Mogensen. Henning Moritzen og Helle Virkner spiller Poeten og Lillemor, der næsten flygter fra byen og ud på landet - forfulgt af en væmmelig pengeudlåner (Olaf Ussing) - da Poeten får et legat på 10.000 kr. Pengene rækker dog ikke langt, og noget må gøres; hun går hjemme, og han skriver et digt og en kronik om ugen til en avis, og det viser sig nødvendigt at sælge ud af de kunstneriske principper og skrive en populærkulturel tekst til en succesfuld komponist (Kjeld Petersen). Det er Poeten meget imod, men giver ham respekt hos den lokale slagter (Karl Stegger), hvis kredit de er afhængige af. Poeten kan godt lide at spille manden i huset, men som regel får han gjort og sagt det forkerte, hvorefter man ser, at det faktisk er Lillemor, der har bukserne på. Virkner og Moritzen gør symbolfigurerne Poeten og Lillemor til virkelige mennesker - og perlerækken af fine lystspilskuespillere, der omgiver parret, tæller også Ove Sprogøe, Dirk Passer, Lis Løwert og Judy Gringer.

Poeten og Lillemor. Instruktion og manuskript: Erik Balling. Er udkommet på dansk dvd fra Nordisk Film

Følg disse emner på mail

Vores abonnenter kalder os kritisk,
seriøs og troværdig.

Få ubegrænset adgang med et digitalt abonnement.
Prøv en måned gratis.

Prøv nu

Er du abonnent? Log ind her