Anmeldelse
Læsetid: 2 min.

Spionen der kom ind i varmen

Der er ikke meget ’Miamipatruljen’ over den underholdende tv-serie ’Burn Notice’, der også foregår i Miami og veloplagt blander komik og dramatik
Der er ikke meget ’Miamipatruljen’ over den underholdende tv-serie ’Burn Notice’, der også foregår i Miami og veloplagt blander komik og dramatik
Kultur
15. januar 2010

Michael Westen (Jeffrey Donovan) er superspion for den amerikanske regering, men nogen højere oppe i systemet er tilsyneladende ude efter ham. I hvert fald bliver han ’burned’, dvs. fyret, og ender i Miami, hvor han har både venner og, Gud bedre det, familie.

Og mens Michael prøver at finde ud af, hvem der har fyret ham og hvorfor, fordriver han tiden med at hjælpe almindelige mennesker med ualmindelige problemer – det være sig forsvundne børn, korrupte politifolk eller farlige narkohandlere. Der er ikke den ting, han ikke kan ordne, eller den knibe, han ikke kan slippe ud af.
Det er udgangspunktet for Matt Nix’ temmeligt underholdende spionserie Burn Notice, der – som det er så populært i amerikansk tv-dramatik for tiden – veloplagt blander komik og dramatik. Der er således ikke meget Miamipatruljen over serien, der indimellem næsten er helt screwball-agtig i dialog og set up.

Født til rollen

Komikken kommer sig ikke mindst af Michaels skydegale ekskæreste, Fiona (en smækker, forførende Gabrielle Anwar), der er tidligere IRA-medlem, hans gamle ven og tidligere kollega Sam Axe (altid morsomme Bruce Campbell), der lever på forskellige rige kvinders nåde, og Michaels irriterende, slagfærdige mor (Sharon Gless i en glansrolle), som aldrig rigtig har været der før for Michael – og nu vil han helst ikke have det.

Dramatikken opstår, når Michael og vennerne løser vanskelige opgaver for de lokale eller kommer lidt for tæt på sandheden om, hvem der fyrede ham. Det er en indviklet affære, og hver gang Michael kommer for tæt på, får han en eftertrykkelig advarsel – de vil ikke slå ham ihjel, blot holde ham i Miami. Og så er det jo godt, at han er både opfindsom og velbegavet.

Jeffrey Donovan, der tidligere primært har gjort sig i tv, er som født til at spille Michael Westen. Hans timing er lige i øjet, og ligesom serien forstår han at holde en troværdig og effektiv balance mellem sjov og alvor. Ofte er han the straight man, mens de andre får lov til at være de morsomme, og det fungerer utroligt godt i en serie, jeg kun kan anbefale.

Burn Notice – sæson 1. SF-Film. Foto: SF-Film

Følg disse emner på mail

Vores abonnenter kalder os kritisk, seriøs og troværdig.
Få ubegrænset adgang med et digitalt abonnement.
Prøv en måned gratis.

Prøv nu

Er du abonnent? Log ind her