Læsetid: 2 min.

Wung-Sung for rigtige drengerøve

Jesper Wung-Sung er tilbage i novellesporet med 20 noveller om drengelivets genvordigheder
14. januar 2010

Hvis jeg ikke for nogen tid siden var blevet mor til en lille dreng, ville jeg nok ikke have fundet Jesper Wung-Sungs nye noveller helt så interessante, som jeg gør. Deres drengede sprogtone, deres mærkværdige handlingstråde, deres tematiske stof henvender sig ikke umiddelbart til 28-årige kvinder.

Men nu tilbyder Wung-Sung mig noget vældigt inciterende, nemlig et sprogligt velskrevet, hverdagsrealistisk og lidt urovækkende indblik i min søns fremtid. Urovækkende fordi Trælår, som titlen antyder, peger på den konkurrerende, nærmest krigeriske omgangform, der præger drengeuniverset: »Der var tale om en gammeldags, primitiv krigsførelse, både hvad angik våben og strategi. Først og fremmest gav de hinanden trælår - altså knytnæveslag rettet mod lårmusklen.«

 

Vores abonnenter kalder os kritisk, seriøs og troværdig.
Prøv en måned gratis.

Klik her

Allerede abonnent? Log ind her

Vores abonnenter kalder os kritisk, seriøs og troværdig.

Prøv en gratis måned og få:
  • Alle artikler på information.dk
  • Annoncefrit information.dk
  • E-avis mandag til lørdag
  • Medlemsfordele
0,-
Første måned/herefter 200 kr/md. Abonnementet er fortløbende.
Prøv nu

Allerede abonnent? Log ind her

Anbefalinger

anbefalede denne artikel

Kommentarer

Der er ingen kommentarer endnu