Anmeldelse
Læsetid: 1 min.

Gode værker

Valget af temaet farver er genialt af flere grunde. På det samfundskritiske plan er det sågar næsten dobbelt, da kunsten fejlagtigt af mange opfattes som værende direkte samfundskritisk, hvilket den kun er sjældent
Kultur
26. februar 2010

Bedømmelse: 4/6

Valget af temaet farver er genialt af flere grunde. På det samfundskritiske plan er det sågar næsten dobbelt, da kunsten fejlagtigt af mange opfattes som værende direkte samfundskritisk, hvilket den kun er sjældent. Ligesom musik ofte kun handler om tone og melodi, og litteratur handler om ord, så handler kunst også ofte kun om form og farve. Men i en nytteetisk tid kan den slags forfladigelser være svære at acceptere, tag blot de politiske kulturordføreres statements om kunstens rolle her i avisen i sidste uge.

Ifølge magthaverne er der ingen tvivl, kunsten er den benzin, der danner os og driver hele samfundet.

Valget af tema er også genialt, fordi det giver en oplagt mulighed for at vise en lang række spændende værker af anerkendte kunstnere, uden at skulle retfærdiggøre det yderligere. Og Louisiana har ikke spildt chancen. Det er ren kunsthistorisk lykke.

Farven i Kunsten, Louisiana, Gl. Strandvej 13, Humlebæk til den 13. juni

Følg disse emner på mail

Vores abonnenter kalder os kritisk, seriøs og troværdig.
Få ubegrænset adgang med et digitalt abonnement.
Prøv en måned gratis.

Prøv nu

Er du abonnent? Log ind her