Læsetid: 2 min.

Halleluja og heja for Fallulah

25-årige Fallulah fra Amager er den mest lovende kvindelige debutant hørt ganske længe i dansk pop. Stilsikkert fører hun lytteren gennem en flok velskabte og håndspillede skæringer, der emmer af originalitet og overbevisende tro på egne folkloristiske evner
18. februar 2010

Det sker, at mindreværdskomplekset vokser sig så stort, at det ikke lader sig ignorere. Sverige opdyrker per definition større og skarpere popmusikere end Danmark, og når vi så slår ind på samme bane, ender vores replikationer ofte som et lightprodukt af den ægte vare - den nationale begejstring til trods. Måske bedst eksemplificeret ved The Cardigans kontra Swan Lee (eller Vikingarne kontra Bjørn & Okay).

I 2007 og 2008 var det svært ikke at skele misundeligt mod nordøst, da Robyn, Lykke Li og The Knife-søsteren Fever Ray (m. fl.) satte nye standarder for chic pop og electro (m.m.). Kvinder med hyperhip attitude, power og umiskendelig appetit på at forcere poplandskabet med nye musikalske landevindinger, der også gav international genlyd - og fyldte danske spillesteder og festivalarenaer med en selvfølge, som de færreste hjemlige pendanter turde drømme om.

 

Vores abonnenter kalder os kritisk, seriøs og troværdig.
Prøv en måned gratis.

Klik her

Allerede abonnent? Log ind her

Vores abonnenter kalder os kritisk, seriøs og troværdig.

Prøv en gratis måned og få:
  • Alle artikler på information.dk
  • Annoncefrit information.dk
  • E-avis mandag til lørdag
  • Medlemsfordele
0,-
Første måned/herefter 200 kr/md. Abonnementet er fortløbende.
Prøv nu

Allerede abonnent? Log ind her

Anbefalinger

anbefalede denne artikel

Kommentarer

Der er ingen kommentarer endnu