Anmeldelse
Læsetid: 1 min.

Kvinden der ikke kunne lyddæmpes

Parterapi er mindre ambitiøs og lettere tilgængelig end Kainz’ debutfilm Rene hjerter, men bestemt inspireret nok til at fungere som halvanden times kvalitetstidsfordriv
Parterapi er mindre ambitiøs og lettere tilgængelig end Kainz’ debutfilm Rene hjerter, men bestemt inspireret nok til at fungere som halvanden times kvalitetstidsfordriv
Kultur
25. februar 2010

Fans af fuldfede freudianske fortalelser må for alt i verden ikke gå glip af denne her: »Jeg vil gøre alt for at få min pik igen. Puk igen!«

Ordene kommer fra Anders (Nikolaj Lie Kaas), der i hvert fald i strengt biologisk forstand er den mandlige hovedperson i Kenneth Kainz' fornøjelige trekantsdrama og kønsrollekomedie Parterapi. Som det nok fremgår, er hovedtemaet maskulin selvfølelse og ikke mindst manglen på samme.

Det sarte skvat Anders er gift med Puk, der spilles af den forunderlige fusion af sensuel sødme og proper næve kendt som Sidse Babett Knudsen. Det er da også hende, der svinger taktstokken i parforholdet, og Anders bliver kun endnu mere trængt, da den udspekulerede terapeut Ulrik (Søren Pilmark i macchiavellisk mode) lejer sig ind i kælderen i parrets faldefærdige hus. Og at det netop er kælderen, han indtager, kunne man jo også symboltolke på, hvis man ville.

Parterapi er mindre ambitiøs og lettere tilgængelig end Kainz' debutfilm Rene hjerter, men bestemt inspireret nok til at fungere som halvanden times kvalitetstidsfordriv. Det skyldes faktorer som en rap og effektiv åbningssekvens, en række gode visuelle gags og rigelige mængder vittig dialog, som navnlig Babett Knudsen med sin hærfører-diktion yder fuld retfærdighed.

Sigende nok er en af Anders' hobbyer at lyddæmpe ting, og på et tidspunkt bemærker Puk - der har en fortid som trommeslager - arrigt og anklagende, at »lykken ville fandeme være, hvis du kunne lyddæmpe mig.«

Men det kan han heldigvis ikke.

Kainz og Co. synes at arbejde ud fra en teori om, at mænd har et skjult ønske om at blive båret ud af et brændende hus af en handlekraftig kvinde. De kunne meget vel have ret. Og det er da ikke hver dag, at en underholdningsfilm på den måde kan få dig til at grine af dine egne tabubelagte længsler.

Følg disse emner på mail

Vores abonnenter kalder os kritisk,
seriøs og troværdig.

Få ubegrænset adgang med et digitalt abonnement.
Prøv en måned gratis.

Prøv nu

Er du abonnent? Log ind her