Læsetid: 3 min.

Da totalteatret hævnede sig på Ghita Nørby

Den gamle dame besøgte byen med stolthed og styrke. Men spændende er Det Kgl. Teaters giga-satsning desværre ikke
Den gamle dame besøgte byen med stolthed og styrke. Men spændende er Det Kgl. Teaters giga-satsning desværre ikke
1. marts 2010

Selvfølgelig måtte det blive Kaspar Rostrup, der fandt på at invitere tilskuerne til at sidde helt oppe på scenen i Skuespilhuset. Totalteatrets 69-årige nestor har ikke kunnet modstå fristelsen til at omdanne halvcirkelrummet til en hel arena: Designet som oplagt kampplads for Ghita Nørby i Den gamle dame besøger byen - og som en generøs gestus over for publikum, der nu kan stirre direkte op i scenetårnet. Scenografen Rikke Juellund har mangedoblet Rostrups instruktøridé med flotte indfald, ikke mindst med en underjordisk jernbane gennem scenen, så Ghita Nørbys damptog kan ankomme med statelige damppust. Og det sædvanlige tilskuerrum har fået en ny rampe, så hun kan spankulere ind på tårnhøje sylehæle og knaldrød paryk.

Friedrich Dürrenmats klassiker handler om hævn - og om demokratiets skrøbelighed og stammelogikkens kraft. For hvis man kan få løst alle sine problemer ved bare at ofre én eneste mand, ville det så ikke være til samfundets bedste? Grauballe-manden har jo ikke været den eneste, der blev udvalgt. Og hvis nogen kunne ofre selveste Henning Jensen, så ville det vel være Ghita Nørby?

 

Vores abonnenter kalder os kritisk, seriøs og troværdig.
Prøv en måned gratis.

Klik her

Allerede abonnent? Log ind her

Vores abonnenter kalder os kritisk, seriøs og troværdig.

Prøv en gratis måned og få:
  • Alle artikler på information.dk
  • Annoncefrit information.dk
  • E-avis mandag til lørdag
  • Medlemsfordele
0,-
Første måned/herefter 200 kr/md. Abonnementet er fortløbende.
Prøv nu

Allerede abonnent? Log ind her

Anbefalinger

anbefalede denne artikel

Kommentarer

Der er ingen kommentarer endnu