Læsetid: 2 min.

Václav Havel greb Per Pallesen med bukserne nede

I lysthuset, endda. Men derudover skuffer Václav Havels 'Afsked' på Odense Teater fælt med politisk satire i plejehjemstempo
6. februar 2010

Måske har Václav Havel bare mistet føling med teatret de 20 år, hvor han ikke har skrevet dramatik. Måske er mediernes snagen i politikeres kærester og spindoktorer bare eksploderet i en grad, som den menneskerettighedsdyrkende Havel ikke har set i øjnene. Hans stykke Afsked fra 2008 er i hvert fald hverken opsigtsvækkende som politisk tidsbillede eller som scenekunst. Det er bare småkedeligt.

De fleste formoder vel, at Afsked er et selvbiografisk stykke om den nu 73-årige Havel. Det handler i hvert fald om en 'kansler', der er trådt tilbage. Og det viser, hvordan manden lynhurtigt mister sin politiske magt og ydmyges i mediemøllen. Faktisk med en satire over pressens selvtilstrækkelighed og mafialogik, som kunne have været interessant.

 

Vores abonnenter kalder os kritisk, seriøs og troværdig.
Prøv en måned gratis.

Klik her

Allerede abonnent? Log ind her

Vores abonnenter kalder os kritisk, seriøs og troværdig.

Prøv en gratis måned og få:
  • Alle artikler på information.dk
  • Annoncefrit information.dk
  • E-avis mandag til lørdag
  • Medlemsfordele
0,-
Første måned/herefter 200 kr/md. Abonnementet er fortløbende.
Prøv nu

Allerede abonnent? Log ind her

Anbefalinger

anbefalede denne artikel

Kommentarer

Der er ingen kommentarer endnu