Dårlig samvittighedskunst

Man skal ikke have læst meget tekst-tv de sidste par år for relativt hurtigt at fatte, at det har de fem kunstnere også
Man skal ikke have læst meget tekst-tv de sidste par år for relativt hurtigt at fatte, at det har de fem kunstnere også
Kultur
25. marts 2010

Bedømmelse: 3/6

Der er ingen tvivl om, at det er samtidskunst.

Områder er efterladt umalede og hvide og ser tilfældige ud, selv om det selvfølgelig ikke er det, og man skal ikke have læst meget tekst-tv de sidste par år for relativt hurtigt at fatte, at det har de fem kunstnere også.

Det handler om at være forvirret i en forvirret tid. John Kørners er repræsenteret ved et soldatermaleri, der, i modsætning til de andre soldatermalerier han har lavet, er blevet tilført et stænk alvorlig poppluralisme med en silketrykt række kloge hoveder i luften omkring den døde soldat.

Benny Dröscher arbejder stadig uden horisonter, som om man ligger på den og ser op igennem træerne, og der er blevet plettet af et atomangreb mod naturen.

Det er kompositorisk i orden, men stadigvæk feminint og kedeligt. Trine Boesen er blevet bedre med årene, men hun har det stadig skidt med rovdriften på naturen, og Theis Wendt har set sig lun på noget overvågning i et par store og flotte tegninger af mennesker, der lyser på hinanden, og en stor bygning, der lyser på en skov.

Nina Saunders har den dårlige samvittighed til fælles med de fire andre. Hun blander møbler og dyr og forsøger på den måde at fortælle os om, hvordan vi ikke er hævet over naturen, som vi tror, men er dybt afhængig og meget påvirkelige.

En fugl flyver ud af puden på en lænestol og strækker den ud, så den simpelthen bliver for smal til at kunne sidde i, åh nej, naturen forvrænger alt det, et menneske har mest kært. Nu kommer regneormene og overtager vores huse. Godt, vi fik så meget frost.

Things that matter a lot. Galleri Christoffer Egelund, Bredgade 75, København til den 10. april.

Kunst ved Jeppesen

Seneste artikler

 • Stressstreger

  23. september 2010
  Det bedste ved udstillingen er heldigvis Daniel Milans streg. En helt tynd sort krimskrams tilsat brede tykke sorte strøg. Det ser enerverende ud, fordi han kun tegner bevægelsen og skyggerne, og når man koncentrerer sig, får man øje på, at det er døde mennesker eller bizarre motiver med døde dyr og opstemte mennesker, han har tegnet...
 • Billige grin

  19. august 2010
  Moderne kunst for arabere er ligesom mavedans for danskere. Det er muligt, at vi alle har maver, men ve de egyptere, der skal tage imod den første danske mavedanserdelegation på kulturel udvekslingsrejse
 • Utopien nærmer sig

  19. august 2010
  Som en del af et projekt, der skal bringe utopien tilbage på kunstscenen, har kunstneren Goodiepal længe ført krig mod Det Jyske Musikkonservatorium, der fyrede ham i 2008. Krigen har ført ham verden rundt med en forelæsning om computerkunst, men dog ikke tættere på forsonende ord fra konservatoriet
Følg disse emner på mail

Vores abonnenter kalder os kritisk,
seriøs og troværdig.

Få ubegrænset adgang med et digitalt abonnement.
Prøv en måned gratis.

Prøv nu

Er du abonnent? Log ind her

Andreas Rasholm

Wow - bollerne er ved at falde af å'erne. Prøv at kopiere et å over i en anden tekst (bollen skal også markeres) og slet det med backspace.

Så fremstår det som et snorlige bolle-å, men bliver til et a, når man backspacer. Det er det vildeste jeg har set i dag, men jeg har heller ikke været så meget ude ...