Anmeldelse
Læsetid: 1 min.

Forbarm dig

En organist myrdet med en spids genstand gennem trommehinden, fodspor, der stammer fra barnesko fra det nazistiske Lebensborn-program under Anden Verdenskrig - og så Paris i nutid lyder ærlig talt for langt ude til at være virkelig interessant
Kultur
5. marts 2010

En organist myrdet med en spids genstand gennem trommehinden, fodspor, der stammer fra barnesko fra det nazistiske Lebensborn-program under Anden Verdenskrig - og så Paris i nutid lyder ærlig talt for langt ude til at være virkelig interessant. Men sådan serveres Forbarm dig på bagsideflappen. Tilsat floskler som 'en katedral af spænding' kunne det nemt have været historien om romanen, der aldrig blev læst.

Heldigvis står der Jean-Christophe Grangé på bogryggen, og Grangés sære, syge og spændingsmættede univers fra tidligere bøger som De blodrøde floder og Dødspagten folder sig atter ud i den nye roman.

Den pensionerede kommissær Kasdan, en fransk-armensk særling med en dyster fortid i kolonihæren, efterforsker mordet på den ovenfor omtalte knivstukne organist. Allieret med en suspenderet ung kriminalmand med hang til heroin - og på et bagtæppe af pædofili, perversiteter, nazifortid og kirkekor - følger de to trådene i, hvad der viser sig at være en serie af drab. Fortællingen veksler mellem opdagernes egne dæmoner og jagten på ofre og bødler.

Forbarm dig er vanvittigt velfortalt og veloversat - og uanset bagsidetekstens knaldromanlignende ordflom er håndværket tæt på fuldkomment.

'Forbarm dig', Jean-Christophe Grangé. Oversat af Agnete Dorph Stjernfelt, 600 sider, 299 kr, Rosinante.

Følg disse emner på mail

Vores abonnenter kalder os kritisk, seriøs og troværdig.
Få ubegrænset adgang med et digitalt abonnement.
Prøv en måned gratis.

Prøv nu

Er du abonnent? Log ind her