Læsetid: 7 min.

Islam venter på en seksuel revolution

Seyran Ates, den kendte tysk-tyrkiske advokat og forfatter, kræver i et nyt kampskrift, at islam ikke bare reformerer sig, men decideret gennemgår en seksuel frigørelse, og hun er optimist på projektets vegne. Men flere kritikere beskylder hende for at generalisere
Seyran Ates, den kendte tysk-tyrkiske advokat og forfatter, kræver i et nyt kampskrift, at islam ikke bare reformerer sig, men decideret gennemgår en seksuel frigørelse, og hun er optimist på projektets vegne. Men flere kritikere beskylder hende for at generalisere
13. marts 2010

I november sidste år poserede Nadia Larguet, marokkansk filmproducent og studievært, på forsiden af månedsbladet Femmes du Maroc. I ottende måned. Nøgen. Den slags var aldrig før set i Marokko. Selv kaldte Larguet for en uge siden i et interview i avisen Süddeutsche Zeitung billedet for en »lille revolution« i hendes hjemland. Den tyrkisk-kurdiske-tyske advokat, forfatter og kvinderetsforkæmper Seyran Ates vil gerne se mere af den slags i den muslimske verden.

»En anstændig pige spiste ikke is på åben gade,« skriver den nu 46-årige Ates i sin nye bog Der Islam braucht eine sexuelle Revolution(Islam har brug for en seksuel revolution). Offentligt isspiseri gjaldt for at være ayip(uanstændigt) ligesom også indtagelse af bananer »som så meget andet kunne tydes som ansporing af det andet køn«.

Det lærte Seyran Ates, da hun som seksårig flyttede fra Istanbul til sine forældre, der året før var udvandret til Berlin. Så selv om Berlin til tider har sydlandsk varme somre, slentrede lille Seyran ikke rundt med sin mor i den ene hånd og en ispind i den anden.

 

Vores abonnenter kalder os kritisk, seriøs og troværdig.
Prøv en måned gratis.

Klik her

Allerede abonnent? Log ind her

Vores abonnenter kalder os kritisk, seriøs og troværdig.

Prøv en gratis måned og få:
  • Alle artikler på information.dk
  • Annoncefrit information.dk
  • E-avis mandag til lørdag
  • Medlemsfordele
0,-
Første måned/herefter 200 kr/md. Abonnementet er fortløbende.
Prøv nu

Allerede abonnent? Log ind her

Anbefalinger

anbefalede denne artikel

Kommentarer

Der er ingen kommentarer endnu