Læsetid: 3 min.

Kærlighed i Cuba

Der er ingen rigtige skurke i Leonardo Paduras første vidunderlige krimi med ex-kriminalkommissær Conde som bogsælger. Til gengæld er der kærlighed i alle former
5. marts 2010

»Han åbnede bogen med den samme fryd, som han kunne have skilt benene på en kvinde, der var overvundet af kærlighed, parat til at falde i svime, når han tilegnede sig hendes hemmelige dufte og dybeste farver.«

Så præcist og poetisk beskriver den cubanske forfatter Leonardo Padura sin bibliofile hovedpersons besættelse af bøger iFortidens tåge, der udkommer i dag.

Hovedpersonen er selv samme Mario Conde, der i sidste Padura-krimi endegyldigt gik på pension fra jobbet som kriminalkommissær.

Fjorten år er gået, og han har til sin store glæde levet af at købe og sælge brugte bøger. Den evigt desillusionerede romantiker er omsider »i stand til at huske tilbage på de tolv år, hvor han arbejdede som politimand, uden at blive angrebet af en ubehagelig blanding af nostalgi og anger.« Han er sågar begyndt at aflægge besøg i kirken med mistænkelig hyppighed.

Den vilde kærlighed til bøger leder Mario Conde til på ren intuition at banke på døren til en gammel, slidt villa for at se, om de eventuelt skulle have nogle gamle bøger stående, som han kan købe og sælge videre.

 

Vores abonnenter kalder os kritisk, seriøs og troværdig.
Prøv en måned gratis.

Klik her

Allerede abonnent? Log ind her

Vores abonnenter kalder os kritisk, seriøs og troværdig.

Prøv en gratis måned og få:
  • Alle artikler på information.dk
  • Annoncefrit information.dk
  • E-avis mandag til lørdag
  • Medlemsfordele
0,-
Første måned/herefter 200 kr/md. Abonnementet er fortløbende.
Prøv nu

Allerede abonnent? Log ind her

Anbefalinger

anbefalede denne artikel

Kommentarer

Der er ingen kommentarer endnu