Anmeldelse
Læsetid: 1 min.

Kærlighed og kaffe

Kultur
19. marts 2010

Så er den sjette Camilla Läckberg-krimi, Havfruen, om det evigt lykkelige par, politimanden Patrik og forfatteren Erica, ude på dansk. Og det er, som det plejer at være hos Läckberg: der sker et mord i den lille by Fjällbacka, hvor politimændene er lidt ubegavede, kvinderne er kvikke, mændene underligt underdanige, og kærligheden mellem Erica og Patrik er lyserød. Og så er Erica atter gravid, denne gang med tvillinger, ligesom hendes søster Anna også skal have endnu et barn.

Det hele begynder med familiefaren Magnus, der på tredje måned er sporløst forsvundet. Ingen aner hvorfor. Pludselig modtager en af hans venner, forfatteren Christian, der netop har udgivet sin debutroman, en række trusselsbreve. Og da Christian også er gode venner med Erica, begynder hun naturligvis at grave i fortiden. Frem vælter en grusom historie, mens andre af Christians venner også begynder at modtage trusselsbreve. Naturligvis finder Erica ud af det hele, mens Patrik og politikollegerne er i færd med opklaringen. En lille overraskende krølle til sidst får det hele til at hænge sammen.

Momentvis mod slutningen er der en smule spænding, men sådan for alvor spændende bliver det aldrig og selv om temaet, skyld, i og for sig er væsentligt at bore ud, sander det hele til i klicheer, kærlighed og kaffeslabberas.

Camilla Läckberg: Havfruen. Peoples Press, 388 sider, 299 kr.

Følg disse emner på mail

Vores abonnenter kalder os kritisk, seriøs og troværdig.
Få ubegrænset adgang med et digitalt abonnement.
Prøv en måned gratis.

Prøv nu

Er du abonnent? Log ind her