Læsetid: 4 min.

'Saló' trækker SM-folket i teatret

Mens forestillingen lanceres som en kritik af grusomhed og objektgørelse af mennesket, lokker selv samme temaer masser af tilskuere til. SM-butik takkede nej til sponsoraftale
Mens forestillingen lanceres som en kritik af grusomhed og objektgørelse af mennesket, lokker selv samme temaer masser af tilskuere til. SM-butik takkede nej til sponsoraftale
16. marts 2010

Efter at have set lidt på en voldtægtsscene i spisestuen går Jørgen ned i torturkammeret i kælderen. Han er gråhåret og vel omkring de 60 år. Pressede bukser og guldindfattede briller.

»Jeg kommer her, fordi her bliver udlevet nogle af de forbudte fantasier, man går rundt og har. Det handler vel om at have den ultimative magt,« siger han til Informations udsendte i villaen på Østerbro, hvor performancegruppen SIGNA med ægteparret Signa og Arthur Köstler i spidsen opfører teaterstykket Saló.

Og Jørgen er ikke den eneste tilskuer, der tænder på de bestialske sexovergreb, som udgør hovedingrediensen i Saló. Forestillingen har vakt massiv opsigt i SM-miljøet.

»Selvfølgelig er der kommet folk, som er interesserede i SM eller seksuelle udskejelser. Det skal folk have lov til. For mig er det ikke et stykke, der handler om at pege fingre ad folks seksuelle behov,« forklarer en af de medvirkende, skuespiller Marie Hauge, mens flere tilskuere, som Information har talt med, fortæller om medlemmer af SM-klubber, der er ankommet til villaen i samlet skare.

Rundt omkring i blogosfæren er Saló da også et varmt emne.

 

Vores abonnenter kalder os kritisk, seriøs og troværdig.
Prøv en måned gratis.

Klik her

Allerede abonnent? Log ind her

Vores abonnenter kalder os kritisk, seriøs og troværdig.

Prøv en gratis måned og få:
  • Alle artikler på information.dk
  • Annoncefrit information.dk
  • E-avis mandag til lørdag
  • Medlemsfordele
0,-
Første måned/herefter 200 kr/md. Abonnementet er fortløbende.
Prøv nu

Allerede abonnent? Log ind her

Anbefalinger

anbefalede denne artikel

Kommentarer

Søren Rehhoff

I det mindste kommer SM-folket så ud af deres torturkældre og får en lille stribe solskin i deres ellers sørgelige liv .

Mon ikke det er arbejdsmiljøloven, der skal tages i brug i forhold til det her ekstreme døgnteater (en anden artikel på Information.dk fortæller om meget ekstreme arbejdsforhold og -tider).

Så har jeg sladret til Arbejdstilsynet med henvisning til Informations artikel:
"Teatret, hvor publikum er nogen, man spytter på"
http://www.information.dk/226977

Det er desværre lidt sent at få idéen, men så kan jeg eller andre jo være hurtigere ude næste gang.

Interaktivt teater er en fremragende ting, men det skal foregå på en rimelig måde i forhold til både publikum og medarbejdere/skuespillere.

Det er synd at interaktiviteten bruges så sjældent og så på noget ondskabsdyrkelse som det her.

Jarl Zachariasen

Jean, som nævnt i min kommentar i den artikel, du henviser til, som jeg i øvrigt synes er noget mere interessant end denne, selvom denne bestemt ikke er irrelevant især i forhold til det billede, man får gennem medierne, som jo må siges at være det sted, hvor værket har sit klart største publikum! Ikke sandt. Jo. Som nævnt i den synes jeg, det er på høje tide, nogen skrider til den form for handling som du nu har gjort. Bare ærgerligt, at arbejdstilsynet ikke nåede derind, mens det stod på.