Læsetid: 1 min.

Skuffende toer

5. marts 2010

Der hviler altid tunge forventninger til bog nummer to, hvis debuten har været god. Det er desværre den barske virkelighed. Og den lever makkerparret Lene Kaaberbøl og Agnete Friis ikke helt op til med deres nye krimi, der har den ufikse titel 'Et stille umærkeligt drab'.

Heltinden er den samme som i forgængeren 'Drengen i kufferten', Nina Borg, der er Røde Kors-sygeplejerske og frivillig i et netværk, som hjælper illegale indvandrere og flygtninge. Hun skal denne gang tage sig af en gruppe skjulte romaer, der er dødssyge af noget ubestemmeligt. Det viser sig at være radioaktivt materiale, som en ung roma-dreng fra Ungarn er rejst til Danmark for sælge i håbet om at tjene en masse penge. Men alt går galt, og hans bror, Sandor, rejser til Danmark for at hjælpe ham. Der krydsklippes mellem Nina Borg, romaerne, Sandor og en lang række andre personer, og resultatet er, at ingen af personerne bliver særligt tydelige. Naturligvis kulminerer det hele i et ramasjang og en fortælling om et mindre muntert Velfærdsdanmark komplet med moskeer, PET og kyniske bagmænd.

'Et stille umærkeligt drab', Lene Kaaberbøl og Agnete Friis. 413 sider, 299 kr, People's Press

Bliv opdateret med nyt om disse emner på mail

Vores abonnenter kalder os kritisk, seriøs og troværdig.
Få ubegrænset adgang med et digitalt abonnement.
Prøv en måned gratis.

Prøv nu

Er du abonnent? Log ind her

Anbefalinger

anbefalede denne artikel

Kommentarer

Der er ingen kommentarer endnu