Læsetid: 1 min.

Sladder og fortielser

19. marts 2010

Omsider er den tredje krimi af Anne Chaplet, Liget i sneen, blevet oversat til dansk. De to første, Caruso synger ikke mere og Intet andet end sandheden var små tyske perler, der viste nye muligheder for krimiuniverset med sine skæve personer, sære ironi og snørklede historier. Centrum er, som i de forrige, landsbyen Klein-Roda i delstaten Hessen. Her er på overfladen landlig idyl, men nedenunder huserer intolerancen, sladderen og lukketheden.

Sladderen får frit løb, da liget af en berømt krigskorrespondent dukker frem af sneen. Han er tilsyneladende blevet kørt ned af sin elskerinde, der hurtigt tilstår. Der er umiddelbart ingen grund til ikke at tro hende, men alligevel er hendes forsvarer overbevist om, at hun lyver. Under retssagen vendes alting på hovedet, og elskerindens mand bliver anklaget og fundet skyldig i mordet og selv om det ligner et banalt trekantsdrama, er det naturligvis ikke helt så enkelt. Fortidens spøgelser dukker op med alle sine tragiske fortielser. Også denne gang er Anne Chaplet et lunt og interessant bekendtskab, som det bare er om at gå ombord i.

Anne Chaplet: Liget i sneen. Forlaget Sohn, 304 sider, 299 kr.

Bliv opdateret med nyt om disse emner på mail

Vores abonnenter kalder os kritisk, seriøs og troværdig.

Prøv en måned gratis.

Klik her

Er du abonnent? Log ind her

Anbefalinger

anbefalede denne artikel

Kommentarer

Der er ingen kommentarer endnu