En dårlig parafrase

Kultur
8. april 2010

Bedømmelse: 4/6

Et af de største kunstværker gennem tiderne er Robert Smithsons land art-værk Spiral Jetty, der først for nogle få år siden dukkede op af vandet igen i en sø i Utah, hvor den er lavet i 70'erne af 6.650 tons sorte granitsten.

Nikolaj Recke er ligesom tusinder af andre dybt fascineret af værket, men i stedet for blot at kigge, har han brugt værket i et værk. Der er ikke det samme på spil for Recke i værket Unsecurity Zone (Spiral Jetty), hvor han med bind for øjnene går gennem det 500 meter lange kunstværk, men den fungerer fint som en kommentar til kunstscenen, der efterhånden også mere og mere minder om en dårlig spiralformet parafrase over kunsthistorien.

Tæt på Spiral Jetty ligger stedet, hvor amerikanerne testede den første atombombe. Her har Recke opført et lille skur med skiltet Trinity Land Art Institute, men udstillingens højdepunkt er dog videoen med solopgangen over James Turrells vulkanprojekt Roden Crater, der efter næsten 40 års arbejde endelig ser ud til at åbne for offentligheden i 2011.

Kicking up dust, Rohde Contemporary, St. Kongensgade 110 B, København til den 14. maj

Kunst ved Jeppesen

Seneste artikler

 • Stressstreger

  23. september 2010
  Det bedste ved udstillingen er heldigvis Daniel Milans streg. En helt tynd sort krimskrams tilsat brede tykke sorte strøg. Det ser enerverende ud, fordi han kun tegner bevægelsen og skyggerne, og når man koncentrerer sig, får man øje på, at det er døde mennesker eller bizarre motiver med døde dyr og opstemte mennesker, han har tegnet...
 • Billige grin

  19. august 2010
  Moderne kunst for arabere er ligesom mavedans for danskere. Det er muligt, at vi alle har maver, men ve de egyptere, der skal tage imod den første danske mavedanserdelegation på kulturel udvekslingsrejse
 • Utopien nærmer sig

  19. august 2010
  Som en del af et projekt, der skal bringe utopien tilbage på kunstscenen, har kunstneren Goodiepal længe ført krig mod Det Jyske Musikkonservatorium, der fyrede ham i 2008. Krigen har ført ham verden rundt med en forelæsning om computerkunst, men dog ikke tættere på forsonende ord fra konservatoriet
Følg disse emner på mail

Vores abonnenter kalder os kritisk,
seriøs og troværdig.

Få ubegrænset adgang med et digitalt abonnement.
Prøv en måned gratis.

Prøv nu

Er du abonnent? Log ind her