Læsetid: 3 min.

De kaldte hende Månestråle

Krigen i Afghanistan handler om meget andet end at slå talebanere ihjel. I bogen fortæller en ung dansk soldat, hvordan hun i løbet af tre år var med til at stable en afghansk kvinde-bevægelse på benene i Helmand
7. april 2010

De kaldte hende Paluasha. Det betyder Månestråle på pashtu. Og der er ingen tvivl om, at den unge danske officer Anne-Cathrine Riebnitzsky har været et livgivende lyspunkt for Helmands kvinder. Med penge fra Danmark har hun været med til at give provinsens kvinder en politisk stemme og åbnet for, at mange hundrede afghanske kvinder i dag har fået mulighed for at tjene deres egne penge og dermed også mere selvstændighed i den ekstremt konservative pashtunske kultur. Anne-Cathrine Riebnitzsky har med andre ord gjort en forskel.

I Kvindernes Krig fortæller hun med stor begejstring og indlevelse om arbejdet med de afghanske kvinder og giver samtidig læseren et unikt indtryk af de mange andre facetter, som krigen mod Taleban også har. Hun fortæller om hønsehold, syprojekter, pigeskoler, kvindeshuraer og om den historiske dag, da flere hundrede burkaklædte kvinder gik igennem byen i total tavshed i hidtil uhørt protest mod kvindernes forhold.

Den gode krig

Det kritiske og selvkritiske blik skal man dog lede længe efter i Riebnitzskys bog.

 

Vores abonnenter kalder os kritisk, seriøs og troværdig.
Prøv en måned gratis.

Klik her

Allerede abonnent? Log ind her

Anbefalinger

anbefalede denne artikel

Kommentarer

Der er ingen kommentarer endnu