Læsetid: 3 min.

Smadr eller bliv smadret

'R' er noget så sjældent som en dansk fængselsfilm. Og der lægges ikke fingre imellem i skildringen af livet - og dets bratte ophør - inden for murene
Da denne signatur  så fængselsdramaet 'R', tænkte han: 'Findes der nogen, som fortjener det her'?

Da denne signatur så fængselsdramaet 'R', tænkte han: 'Findes der nogen, som fortjener det her'?

22. april 2010

»De er jo lige halvanden gang større, end du er. De går og venter på dig. De ved godt, du kommer.« Sådan lyder en fængselsbetjents ikke voldsomt empatiske velkomsttale til unge Rune, der skal påbegynde afsoning af en voldsdom i Horsens Statsfængsel.

Allerede inden Rune har sat foden indenfor på de ganske få kvadratmeter, der skal være hans hjem de næste to år, fornemmer både han og vi, at det bliver et ophold af de mere darwinistiske.

En verden til forskel

Det eneste positive man kan sige om Runes situation, er, at han på forskellig vis har mulighed for at handle sig ud af den. Hvis han er villig til - endnu engang - at slå på tæven samt indgå i fængselsmiljøets omfattende narkohandel, har han måske en fremtid med forstand og førlighed i behold.

Rune spilles af Johan Philip Asbæk, der i mere end en forstand er i topform: Fysisk tager han sig temmelig anderledes ud, end han gjorde i eksempelvis To verdener. Meaner and leaner ville man sige på engelsk, men stadig (jævnfør fængselsbetjentens bemærkning) ikke det mindste intimiderende i forhold til så mange andre af de øvrige indsatte, som for hovedparten spilles af tidligere straffede.

 

Vores abonnenter kalder os kritisk, seriøs og troværdig.
Prøv en måned gratis.

Klik her

Allerede abonnent? Log ind her

Vores abonnenter kalder os kritisk, seriøs og troværdig.

Prøv en gratis måned og få:
  • Alle artikler på information.dk
  • Annoncefrit information.dk
  • E-avis mandag til lørdag
  • Medlemsfordele
0,-
Første måned/herefter 200 kr/md. Abonnementet er fortløbende.
Prøv nu

Allerede abonnent? Log ind her

Anbefalinger

anbefalede denne artikel

Kommentarer

Der er ingen kommentarer endnu