Anmeldelse
Læsetid: 1 min.

Titans er helt fra Zeusen

Clash of the Titanser en genindspilning af et knap 30 år gammelt sværd- og sandal-drama, hvori menneskene drager i kamp mod guderne. Dog med den afgørende forskel, at 2010-udgaven udover at være i 3D også er en komedie...
Clash of the Titanser en genindspilning af et knap 30 år gammelt sværd- og sandal-drama, hvori menneskene drager i kamp mod guderne. Dog med den afgørende forskel, at 2010-udgaven udover at være i 3D også er en komedie...
Kultur
8. april 2010

Clash of the Titanser en genindspilning af et knap 30 år gammelt sværd- og sandal-drama, hvori menneskene drager i kamp mod guderne. Dog med den afgørende forskel, at 2010-udgaven udover at være i 3D også er en komedie. Et dristigt greb, som imidlertid fungerer over al forventning.

Hovedrollen som halvguden Perseus spilles af Ben Afflecks arvtager, den i karismamæssig henseende massivt udfordrede Sam Worthington, der i et herligt absurdhumoristisk indslag taler med sin egen australske accent.

Lydsiden er en inspireret blanding af det bevidst overpointerende og det lettere besynderlige og dialogen en fuldtræffer af en parodi på de, ak, alt for velkendte, svulstige og stupide Blockbuster-replikker.

Camp-potentiale

Hvis
Clash of the Titanshar en svaghed, er det, at den som komedie topper lige lovlig tidligt. Få minutter inde i filmen diskes nemlig op med en scene, der har så meget camp-potentiale, at den truer med at knække under sin egen vægt.

Liam Neeson tager sig fjollet ud i en rustning, som samtidig synes at fungere som en lampe af en art, mens Ralph Fiennes tager sig guddommeligt fjollet ud som Hades, underverdens hersker, I ved. En figur, som Fiennes forlener sig med Golden Retrieverens farlighed. Det er et under, at de overhovedet var i stand til at holde masken under indspilningen.

Vor egen Mads Mikkelsen medvirker desuden i en større, men desværre ikke specielt humoristisk rolle, og undervejs er der mere eller mindre tydelige hilsner til film så forskellige som
Starship Troopers, Pans labyrintog
Life of Brian.

Øjeblik ... jeg får nu at vide, at det hele angiveligt er ganske seriøst ment fra filmmagernes side. Så stiller sagerne sig jo unægtelig noget anderledes ...

Følg disse emner på mail

Vores abonnenter kalder os kritisk,
seriøs og troværdig.

Få ubegrænset adgang med et digitalt abonnement.
Prøv en måned gratis.

Prøv nu

Er du abonnent? Log ind her

Arthur Schopenhauer

RELEASE THE KRAKEN!

Glæder mig til at se den nye version, komedie eller ej :)