Læsetid: 4 min.

Med Dylan i himlen

Teaterkoncerten 'Bob Dylan' banker på himlens dør - og den åbner sig. For Cederholm og Hellemann-brødrene har skabt en kompromisløs musikalsk oplevelse. Med Ulla Henningsen som sugende smertekvinde under Frelsens Hær-kysen
De sorte randes mænd står sammen i Anja Vang Kraghs raffinerede Dylan-uniformer i Århus Teaters suggererende teaterkoncert. Her Ashok Peter Pramanik, Claus Hempler, Ole Thestrup, Bjørn Fjæstad og Jacob Madsen Kvols i et mørkt øjeblik.

De sorte randes mænd står sammen i Anja Vang Kraghs raffinerede Dylan-uniformer i Århus Teaters suggererende teaterkoncert. Her Ashok Peter Pramanik, Claus Hempler, Ole Thestrup, Bjørn Fjæstad og Jacob Madsen Kvols i et mørkt øjeblik.

Jan Jul

17. maj 2010

Egentlig begynder
Teaterkoncert Bob Dylanførst i det øjeblik, den slutter. For da står Ulla Henningsen og synger sjælen ud. Hendes sølvkors hamrer mod barmen, og hendes Frelsens Hær-kyse er bundet stramt under hagen - i længsel efter den lidenskab, som hun mistede. »
So if you meet someone who gives you all of his love...« lyder hendes formaning. Men det gjorde hun altså ikke selv. Så klarinetten må spille hendes afsavnsmelodi færdig.

Hér rammer teaterkoncerten på Aarhus Teater den smerte, som Bob Dylans musik både kærtegner og nedsparker. Og her smelter scenebilledet sammen med musikken, så det bliver ligegyldigt, om genren hedder teaterkoncert eller musikforestilling.

Cederholms bøn

»En teaterkoncert er en koncert med teater i. Ikke teater med musik i. Her er karakterer, situationer, kostumer - alle de velkendte ting fra teatrets værktøjskasse. Det er ikke playback, ingen dialog og ingen biografiske referencer til de oprindelige komponister. De mennesker, som flyver rundt over publikums hoveder, er ikke artister, men sangere og musikere, som synger og spiller live.«

 

Vores abonnenter kalder os kritisk, seriøs og troværdig.
Prøv en måned gratis.

Klik her

Allerede abonnent? Log ind her

Vores abonnenter kalder os kritisk, seriøs og troværdig.

Prøv en gratis måned og få:
  • Alle artikler på information.dk
  • Annoncefrit information.dk
  • E-avis mandag til lørdag
  • Medlemsfordele
0,-
Første måned/herefter 200 kr/md. Abonnementet er fortløbende.
Prøv nu

Allerede abonnent? Log ind her

Anbefalinger

anbefalede denne artikel

Kommentarer

Lise Mortensen

Jeg kunne ikke være mere enig med denne ekstremt velformulerede anmeldelse. Det er ikke en lettilgængelig forestilling, og det er lige før, at Aarhus Teater burde vedlægge anmeldelsen i programmaterialet. Uden at afsløre for meget, vil den lette fortolkningsarbejdet for mange.