Anmeldelse
Læsetid: 1 min.

Blodbøvl

’Daybreakers’ har en interessant præmis og vender den traditionelle vampyrmytologi på hovedet
’Daybreakers’ har en interessant præmis og vender den traditionelle vampyrmytologi på hovedet
Kultur
17. juni 2010

I 2019 har en slags pest forvandlet de fleste mennesker til vampyrer. Det blod, vampyrerne tapper fra mennesker og lever af, er en mangelvare, og samfundet er ved at gå i opløsning.

Videnskabsmanden Edward Dalton (Ethan Hawke), der ikke selv drikker menneskeblod - han prøver at holde fast i sin menneskelighed - arbejder på at skabe en erstatning, inden det bliver for sent.

Vampyrmytologi

Men da han får kontakt med en flok mennesker, der lever i skjul, og som måske har fundet en kur, der gør erstatningsblodet overflødigt, kommer han på tværs af sin magtfulde chef Charles Bromleys (Sam Neill) skumle planer.

Daybreakers, der er skrevet og instrueret af brødrene Peter og Michael Spierig, har en interessant præmis og vender på sin vis hele den traditionelle vampyrmytologi på hovedet, mens den fortæller om, hvad der gør os til mennesker, og hvordan et samfund reagerer, når det kommer under pres.

Filmen er for det meste både spændende, velspillet og flot iscenesat, men desværre rummer den en slutning, som paradoksalt nok er både et antiklimaks og alt for meget.

Følg disse emner på mail

Vores abonnenter kalder os kritisk,
seriøs og troværdig.

Få ubegrænset adgang med et digitalt abonnement.
Prøv en måned gratis.

Prøv nu

Er du abonnent? Log ind her