Læsetid: 4 min.

Litterært faderopgør

Jens Blendstrups store styrke som fortæller er åbenhjertig sans for dobbeltheden i alt
11. juni 2010

At skrive deres sjove memoirer fra Soldatertiden hører til det, som de fleste forfattere holder sig fra. Ikke fordi ret mange af dem efterhånden trækker frinummer eller bliver kasseret eller bliver nægtere. Næ, mere fordi rekrutperiodens hørm af latrinære vitser, fissesnak, slagsmål og druk let lægger sig tungt over teksten og gør den til en litterær undersektion af tegneserien 'Basserne' og gamle film i serien 'Soldaterkammerater'.

Men har en forfatter for alvor humor, og har han andet og mere på hjerte end akkurat karlekammerfnis, kan der såmænd sagtens komme en spiselig gryderet ud af råvarer gemt fra tiden i Cirkus Mili.

I hvert fald lykkes dette for Jens Blendstrup, der i en ny, på én gang skæg og sørgmodig roman blander eget stof fra soldaterlivet med smålunser af et tids- og miljøbillede og rører det sammen med den almene udviklingspsykologi. Resultatet bliver et skarpt og nuancerigt billede af en enkelt person et specifikt sted - og samtidig en fællesmenneskelig historie om dette: at gøre sig fri og blive lidt mere voksen.

 

Vores abonnenter kalder os kritisk, seriøs og troværdig.
Prøv en måned gratis.

Klik her

Allerede abonnent? Log ind her

Vores abonnenter kalder os kritisk, seriøs og troværdig.

Prøv en gratis måned og få:
  • Alle artikler på information.dk
  • Annoncefrit information.dk
  • E-avis mandag til lørdag
  • Medlemsfordele
0,-
Første måned/herefter 200 kr/md. Abonnementet er fortløbende.
Prøv nu

Allerede abonnent? Log ind her

Anbefalinger

anbefalede denne artikel

Kommentarer

Der er ingen kommentarer endnu