Læsetid: 1 min.

Nyrops rådhus

’Et raadhus til alvor og fest’ giver et godt og mangfoldigt indtryk af et bevaringsværdigt hus
’Et raadhus til alvor og fest’ giver et godt og mangfoldigt indtryk af et bevaringsværdigt hus
17. juni 2010

Martin Nyrop går selv rundt med rundpuldet hat på sit københavnske rådhus i Niels Vests film, Et raadhus til alvor og fest, om arkitekten og hans værk. En rekonstrueret skikkelse, som døde for 90 år siden.

Men han var spillevende og stædig, da han tegnede den røde teglstensbygning og møblerne og dørbeslagene og lamperne og fik Jens Møller Jensen til at male kalkmalerierne på væggene og Anders Bundgaard til at hugge granitdyrene og de groteske portrætter i facaden.

Nyrop er ikke alene i huset. Filmens rum er fyldt med farverige og dansende nydanskere, glade bryllupsgæster, kagespisende københavnere og entusiastisk personale. Det er vigtigt for Niels Vest, at det er et folkeligt hus. Hvilket ikke forhindrer instruktøren i at blive en anelse docerende eller højtideligt begejstret, når han på lydsiden fortæller om bygmesterens kamp med stoffet og sine modstandere.

Arts-and-craft

Alt i alt giver filmen et godt og mangfoldigt indtryk af det bevaringsværdige hus.

 

Vores abonnenter kalder os kritisk, seriøs og troværdig.
Prøv en måned gratis.

Klik her

Allerede abonnent? Log ind her

Vores abonnenter kalder os kritisk, seriøs og troværdig.

Prøv en gratis måned og få:
  • Alle artikler på information.dk
  • Annoncefrit information.dk
  • E-avis mandag til lørdag
  • Medlemsfordele
0,-
Første måned/herefter 200 kr/md. Abonnementet er fortløbende.
Prøv nu

Allerede abonnent? Log ind her

Anbefalinger

anbefalede denne artikel

Kommentarer

Der er ingen kommentarer endnu