Læsetid: 7 min.

På knivsæggen i Kina

Gå stille - så skal det nok lykkes! Endelig en bog om dem, der ikke råber op i Kina
I 'Balancegang - ti historier om Kina og menneskerettighederne' har  Gert Holmgaard Nielsen interviewet 12 kinesere, der alle er involveret i systematisk, lovligt arbejde for menneskerettigheder i Kina. De er ikke blandt dem, der går forrest i demonstrationer eller råber højest, men de tror på, at de gradvise fremskridt vil fortsætte, at Kina er på ret kurs, og at det lange, seje træk nytter. Og det er forfriskende læsning, mener avisens anmelder.

I 'Balancegang - ti historier om Kina og menneskerettighederne' har Gert Holmgaard Nielsen interviewet 12 kinesere, der alle er involveret i systematisk, lovligt arbejde for menneskerettigheder i Kina. De er ikke blandt dem, der går forrest i demonstrationer eller råber højest, men de tror på, at de gradvise fremskridt vil fortsætte, at Kina er på ret kurs, og at det lange, seje træk nytter. Og det er forfriskende læsning, mener avisens anmelder.

YM YIK

7. juli 2010

Der findes kinesere, der råber højt og protesterer over overgreb i Kina. Dissidenter og demokratiforkæmpere og demonstranter med knyttede næver. Dem, vi andre hører om, ser på tv og læser om i opråb fra Amnesty International.

Og så findes der de stille, tålmodige, velovervejede; dem der år efter år med utrættelig tålmodighed gør, hvad de kan for ytringsfriheden, mod tortur, for kvinders, børns og alle andres rettigheder inden for systemets rammer.

Denne sidste gruppe har nu fået sin egen bog på dansk. Endelig!

Her er juristen, der uden fanfarer er ved at åbne sit femte menneskerettighedsinstitut - i Kina! Her er lokalpolitikeren, der altid har tre eksemplarer af forfatningen i lommen, klar til kamp. Her er organisatoren, der slås for migrantarbejderne, og kvindesagskvinden, der knalder panden direkte mod folkekongressen i Beijing. Alle sammen helt og aldeles afdæmpede og legale.

Den slags mennesker findes der rigtig mange af i Kina.

 

Vores abonnenter kalder os kritisk, seriøs og troværdig.
Prøv en måned gratis.

Klik her

Allerede abonnent? Log ind her

Vores abonnenter kalder os kritisk, seriøs og troværdig.

Prøv en gratis måned og få:
  • Alle artikler på information.dk
  • Annoncefrit information.dk
  • E-avis mandag til lørdag
  • Medlemsfordele
0,-
Første måned/herefter 200 kr/md. Abonnementet er fortløbende.
Prøv nu

Allerede abonnent? Log ind her

Anbefalinger

anbefalede denne artikel

Kommentarer

Der er ingen kommentarer endnu