Læsetid: 3 min.

Ymerbrønden

Med udgivelsen af bogen 'Fejden om Ymerbrønden' fejrer Faaborg Museum 100 år. Bogen giver et glimrende indblik i datidens kulturliv
20. juli 2010

I anledning af 100-års jubilæet har Faaborg Museum udgivet bogen, Fejden om Ymerbrønden. Bogen beskriver grundlaget for museets tilblivelse men løfter sig op over den almindelige dokumentariske og historiske fremstilling. Den leverer nemlig samtidig et ganske detaljeret indblik i det livlige kunstnermiljø omkring Fynbomalerne på den tid, idet den gengiver en specifik kunststrid, udløst af Kai Nielsens værk, Ymerbrønden (1913). Konservesfabrikant, etatsråd og mæcen Mads Rasmussen (i folkemunde kendt som Mads Tomat) havde i 1910 bekostet en samling af de fynske, moderne malere, hvilket blev begyndelsen til Faaborg Museum. I 1913 ville samme mand forære et værk til Faaborgs torv. Den fremadstormende unge maler og billedhugger Kai Nielsen skabte med snilde og skønhed en hedensk skulptur, præget af vitalismens dyrkelse af ungdom, frodighed og kraft.

 

Vores abonnenter kalder os kritisk, seriøs og troværdig.
Prøv en måned gratis.

Klik her

Allerede abonnent? Log ind her

Vores abonnenter kalder os kritisk, seriøs og troværdig.

Prøv en gratis måned og få:
  • Alle artikler på information.dk
  • Annoncefrit information.dk
  • E-avis mandag til lørdag
  • Medlemsfordele
0,-
Første måned/herefter 200 kr/md. Abonnementet er fortløbende.
Prøv nu

Allerede abonnent? Log ind her

Anbefalinger

anbefalede denne artikel

Kommentarer

Der er ingen kommentarer endnu