Anmeldelse
Læsetid: 2 min.

Breve til Romeos Julie

Bedst, hvis man har en sød tand
Bedst, hvis man har en sød tand
Kultur
12. august 2010

Vil man en tur til et sommersmukt Italien, er Gary Winicks meget romantisk anlagte Letters to Juliet det rette sted at lune sig. Filmen er som én lang turisttur i Verona og omegn forankret i regionens romantiske attraktion: balkonen, hvor Shakespeares Julie blev kurtiseret af sin Romeo.

Vil man have mere end glansbilleder, er der til gengæld ikke meget at komme efter i historien om den håbefulde New York-skribent Sophie (Amanda Seyfried), som jager en god historie. I filmens univers besvarer en gruppe venlige kvinder de mange breve om hjertesorger, som dagligt stiles til Julie af besøgende fra hele verden. Da Sophie selv griber pennen og besvarer et 50 år gammelt brev, som hun naturligvis finder i et hulrum, puster hun til en gammel, ulykkelig kærlighed.

Med en imponerende fart dukker Claire (Vanessa Redgrave) med barnebarnet Charlie (Christopher Egan) op i det italienske for at finde den Lorenzo, som Claire i sin tid ikke havde modet til at elske. Det står skrevet i kortene, at Sophie og Charlie skal have hinanden.

Som tilskuer kan man undervejs ærgre sig grundigt over det, for Sophie er ellers kæreste med den charmerende kok Victor (Gael García Bernal), og han er det eneste indslag, som for alvor giver historien humor og liv.

Mens resten af filmen gerne vil handle om de store følelser, fornemmer man kun nogen form for passion, når den mexicanske stjerne er på lærredet. Sophie er træt af, at passionen kun gælder de gastronomiske glæder, men personligt tog jeg hellere halvanden time med Victor på trøffeljagt i skoven og på vinauktion i Livorno end med hendes næsten ulideligt bedårende følelsesforfølger på Lorenzo-jagt.

Det er rørende at se den 73-årige Vanessa Redgrave finde sammen med Franco Nero på lærredet. De forelskede sig under indspilningen af musicalen Camelot fra 1967, fik en søn, gik hver til sit, men giftede sig så i 2006 som en fin spejling af filmens historie.

Men ellers skal man have en meget sød tand for at blive betaget af en alt for nuttet fortælling om den store kærlighed.

Følg disse emner på mail

Vores abonnenter kalder os kritisk, seriøs og troværdig.
Få ubegrænset adgang med et digitalt abonnement.
Prøv en måned gratis.

Prøv nu

Er du abonnent? Log ind her