Anmeldelse
Læsetid: 1 min.

Den gule fare

Kultur
20. august 2010

Da Japan i 1942 invaderer Singapore, er den engelske sygeplejerske Carrie Sutton blandt de mange, der forsøger at undslippe til Java. Men en gruppe japanske soldater sætter en stopper for flugten og mejer hende såvel som de andre kvinder, hun er sammen med, ned efter at have voldtaget dem alle. Carrie overlever mirakuløst som den eneste og havner stærkt traumatiseret på et militærhospital i Calcutta, hvor hun både forelsker sig i piloten Billy og udfører sin helt egen private hævnaktion mod de japanske krigsfanger, der bliver indlagt på samme hospital.

Kære Billyer skrevet af den erfarne Garth Ennis bedst kendt for sin serie
Preacherog tegnet af Peter Snejbjerg, som er en af de få danske tegneserieskabere, der har fået en succesfuld karriere i USA, og bl.a. er kendt for den fremragende serie
Lysbrigaden, der som en af de få er oversat til (dårligt) dansk.

Stillehavskrigen er en original baggrund for historien, og det bærende dilemma for at undgå fremtidige krige må vi blive venner med de fjender, vi har god grund til at hade er interessant og værd at udfolde. Desværre er historien lille, personerne formår aldrig rigtig at hæve sig over klicheerne, og selv Snejbjergs tegninger kommer til at fremstå unødvendigt spinkle i den unuancerede farvelægning.

Garth Ennis & Peter Snejbjerg: Kære Billy. Oversat af Peter Snejbjerg. G. Floy Studio. 90 sider, 178 kr.

Følg disse emner på mail

Vores abonnenter kalder os kritisk,
seriøs og troværdig.

Få ubegrænset adgang med et digitalt abonnement.
Prøv en måned gratis.

Prøv nu

Er du abonnent? Log ind her