Læsetid: 5 min.

Musik, der ikke når radioen

Der findes stadig masser af kunstnere, som ser stort på det kommercielle cirkus og i stedet bare laver den musik, der nu presser sig på. Vi har med glæde lyttet til tre debutanter, som ufortrødent går deres egne veje
Saxofonisten Frederik Lundin (billedet) og sangeren Trinelise Væring er med duoen Offpiste Gurus og albummet af samme navn langt fra hitland, tværtimod er der godt med modhager og spændinger i de begavede kompositioner.

Saxofonisten Frederik Lundin (billedet) og sangeren Trinelise Væring er med duoen Offpiste Gurus og albummet af samme navn langt fra hitland, tværtimod er der godt med modhager og spændinger i de begavede kompositioner.

Nicola Fasano

11. august 2010

For nogle år siden skrev jeg en rosende anmeldelse af en kvintet, der kaldte sig The Romanian Empire, som med cd-udgivelsen View From A Highwire havde skabt et personligt og dejligt mærkeligt univers. Siden har der dog været lige lovlig stille på den front, men nu er trefemtedele af det rumænske imperium på spil igen, denne gang forklædt som Admiral Byrd, hvis debut-cd, Goodbye Cruel Worldview, på mange måder lægger sig smukt i forlængelse af imperiets bestræbelser. Det vil sige en tæt - sine steder næsten uigennemtrængelig - lyd, hvor stemmer og instrumenter fistrer ind og ud af et mix, der næsten kun kan kaldes psykedelisk. Ja, jeg ved godt man efterhånden skal være forsigtig med det ord i en tid, hvor snart alt fra asymmetriske frisurer til mælkekartoner kaldes psykedeliske, men stol på mig. Som én, der har været ude og vende i galakserne, tør jeg godt garantere at Admiral Byrd tripper hårdt igennem.

 

Vores abonnenter kalder os kritisk, seriøs og troværdig.
Prøv en måned gratis.

Klik her

Allerede abonnent? Log ind her

Vores abonnenter kalder os kritisk, seriøs og troværdig.

Prøv en gratis måned og få:
  • Alle artikler på information.dk
  • Annoncefrit information.dk
  • E-avis mandag til lørdag
  • Medlemsfordele
0,-
Første måned/herefter 200 kr/md. Abonnementet er fortløbende.
Prøv nu

Allerede abonnent? Log ind her

Anbefalinger

anbefalede denne artikel

Kommentarer

Arthur Schopenhauer

Det var dog nogle svært kedelige musikere at præsentere under en så spændende overskrift.

Jaja, i stedet for at beklage mig, kunne jeg jo komme med nogle alternativer:

Prøv ULTRA SHERIFF, hvis du er til nørdet cyborg-electronica, WARDRUNA, hvis du kan lide nordisk, ambient folkemusik af den virkelig mørke type, INQUISITION, hvis du er i humør til satanisk mumlen, JALDABOATH, hvis du længes efter middelaldermusik på speed, eller AYREON, hvis den progressive metal trækker mest.

Der er nok at vælge imellem.

Jamen der har vi jo Fredriks afhøvlede horn.
Det er ren poesi at se hvordan et instrument følger et menneske i tykt og tyndt.
Det forhold kan ikke mange efterligne, for hvor mange har fordybet sig så inderligt og gennemgået så mange processer i læring sammen?

Et instrument er i sig selv et stykke kunst, og at finde mennesker der behandler det som sådan er som sagt, ren poesi.

Arthur Schopenhauer

"Jeg synes Klavs´ forslag er langt de bedste. Men tak alligevel, Lasse, for så fik jeg da undersøgt sagen."

Jeg modtog brev fra en af kunstnerne, der, præcis som du, misforstod hensigten med ovenstående indlæg. Og det tager jeg på min kappe: Mit indlæg var meget uheldigt formuleret.

Det var ikke min mening at kommentere på kvaliteten af musikken, men derimod at påpege, at det kunne være spændende, hvis artikler med en overskrift som denne turde bevæge sig ned i de mørkere afkroge af undergrunden.

Jeg har hørt alle de kunstnere, der nævnes i artiklen, og det er ikke deres musik som sådan, jeg kalder kedelig.