Læsetid: 4 min.

Rued Langgaards indtog i Royal Albert Hall

Den sære komponist var hovednavnet i de danske Radiosymfonikeres bemærkelsesværdige maratonkoncert på The Proms
17. august 2010

BBC står for de fleste som indbegrebet af det vanskeligt oversættelige begreb public service broadcasting, og hvad kan være mere ægte public service end de årlige BBC Proms, promenadekoncerterne i London, verdens ubetinget største festival for klassisk musik.

I år drejer det sig om 76 orkesterkoncerter i Royal Albert Hall og 13 kammerkoncerter i Cadogan Hall. Festivalen har eksisteret i 116 år, og den har for længst vundet et så stærkt renommé, at de bedste britiske og udenlandske orkestre står i kø for at optræde og accepterer uden at kny et honorar betragteligt under dagligt højvande.

Det er ingen overdrivelse at betegne Royal Albert Hall som et mekka i denne levende tradition, en ellipseformet bygning ved den sydlige kant af Hyde Park, siden 1941 stedet for The Proms. Festivalens navn hentyder til de stående tilhørere på gulvet, som tidligere promenerede rundt, mens musikken spillede. Det gør de ikke i dag, unge som gamle står stille og lytter, ligesom de siddende, med en enestående koncentration ved disse koncerter.

 

Vores abonnenter kalder os kritisk, seriøs og troværdig.
Prøv en måned gratis.

Klik her

Allerede abonnent? Log ind her

Vores abonnenter kalder os kritisk, seriøs og troværdig.

Prøv en gratis måned og få:
  • Alle artikler på information.dk
  • Annoncefrit information.dk
  • E-avis mandag til lørdag
  • Medlemsfordele
0,-
Første måned/herefter 200 kr/md. Abonnementet er fortløbende.
Prøv nu

Allerede abonnent? Log ind her

Anbefalinger

anbefalede denne artikel

Kommentarer

Der er ingen kommentarer endnu