Læsetid: 2 min.

Den helt store saga

Historien om Valhalla og dens ophavsmænd er et stykke tegneseriehistorie, og derfor er den nye, samlede udgave af serien ikke bare et velfortjent monument over en succes, men også et væsentligt stykke historieskrivning
1. oktober 2010

Det var i midten af 1970'erne, at den unge forlagsredaktør Henning Kure tog initiativ til tegneserien Valhalla. Sammen med direktøren for det nu hedengangne forlag Interpresse følte han, at der måtte kunne skabes et modtræk til de mange europæiske albumtegneserier, der i disse år for alvor blev etableret på det danske marked og skabte en hel generation af tegneserielæsere. Serier som Asterix, Lucky Luke, Tintin og Splint & Co. - alt det bedste fra et halvt århundreds fransk-belgisk tegneserietradition, som først i slutningen af årtiet for alvor inspirerede danske tegnere og forfattere til tilsvarende ambitiøse projekter.

 

Vores abonnenter kalder os kritisk, seriøs og troværdig.
Prøv en måned gratis.

Klik her

Allerede abonnent? Log ind her

Vores abonnenter kalder os kritisk, seriøs og troværdig.

Prøv en gratis måned og få:
  • Alle artikler på information.dk
  • Annoncefrit information.dk
  • E-avis mandag til lørdag
  • Medlemsfordele
0,-
Første måned/herefter 200 kr/md. Abonnementet er fortløbende.
Prøv nu

Allerede abonnent? Log ind her

Anbefalinger

anbefalede denne artikel

Kommentarer

Der er ingen kommentarer endnu