Læsetid: 4 min.

Lysterapi, sansebobler og sandslotte

Dybere i drømmelommen og længere ud i verdensaltmuligheden. Nye former for uskyld, undren, opdagelse og psykedelia manifesterer sig mageløst på plader fra Danmark og New Zealand
6. september 2010

»Bevidsthedsudvidende heliotropisk musik,« bliver danske Frisk Frugts musik kaldt i pressemeddelelsen til hans nye, andet album Dansktoppen møder Burkina Faso i det himmelblå rum hvor solen bor, suite.

Dansktoppen møder Burkina Faso i det himmelblå rum hvor solen bor, suite er fjernt fra den hang til eftersnakkende moderigtighed og popmusikalsk klaustrofobi, som vores land er så svangert med. Fjernt fra den let anæmiske fornemmelse, der skvulper gennem kroppen på en, når man sætter en dansk rockplade på og sætter den op mod hvad det store - og stadigt mere nærværende udland - præsterer.

Dén fornemmelse er pist bort, når man sætter Frisk Frugts plade på. Jeg spidser i hvert fald ører, forundres, morer mig, ja, bliver godt gammeldags forbavset over dette fabulerende, grænseløse, naivistiske, uskyldsbetonede og alligevel berejste naturfænomen, denne sanseboble, som man kan stikke hovedet i bare ved at tænde for sin mp3-afspiller på størrelse med en Daim-bar.

 

Vores abonnenter kalder os kritisk, seriøs og troværdig.
Prøv en måned gratis.

Klik her

Allerede abonnent? Log ind her

Vores abonnenter kalder os kritisk, seriøs og troværdig.

Prøv en gratis måned og få:
  • Alle artikler på information.dk
  • Annoncefrit information.dk
  • E-avis mandag til lørdag
  • Medlemsfordele
0,-
Første måned/herefter 200 kr/md. Abonnementet er fortløbende.
Prøv nu

Allerede abonnent? Log ind her

Anbefalinger

anbefalede denne artikel

Kommentarer

Der er ingen kommentarer endnu