Læsetid: 5 min.

»Nu må jeg brække mig diskret«

Biografi om Ole Lund Kirkegaard fortæller historien om en brillant børnebogsforfatter, der som 38-årig mistede livet, angiveligt fordi han følte sig låst i sin egen succes
21. september 2010

»Jeg er bange for den situation, der kommer nu. Bange for at blive accepteret som børnebogsforfatter og lærer og familiefar og alt andet pænt og godt. Skal man holde sig vågen for tingene, må man hele tiden frigøre sig fra det velbjærgede. Man må bryde op og finde nye vinkler.«

At det var sådan, den unge skolelærer Ole Lund Kirkegaard havde det med succesen, der ramte ham i slutningen af 60'erne og starten af 70'erne takket være hans fortællinger om bl.a. Lille Virgil og Gummi-Tarzan - og at den stigende ængstelse for at blive låst i det hele taget var en del af årsagen til, at han alkoholiseret mistede livet som 38-årig - vidste ingen af os, der elskede hans bøger op igennem 80'erne. For det var ren uforbeholden kærlighed, som man måske kun kan have til nogen, man kun har mødt i skriften og i barndommen. Og til nogen, som skriver, som Ole Lund Kirkegaard gjorde det: med en befriende fandenivoldskhed og total ligegyldighed over for autoriteter og fokusgrupper. Som næsten kun Astrid Lindgren ellers kunne gøre det.

 

Vores abonnenter kalder os kritisk, seriøs og troværdig.
Prøv en måned gratis.

Klik her

Allerede abonnent? Log ind her

Vores abonnenter kalder os kritisk, seriøs og troværdig.

Prøv en gratis måned og få:
  • Alle artikler på information.dk
  • Annoncefrit information.dk
  • E-avis mandag til lørdag
  • Medlemsfordele
0,-
Første måned/herefter 200 kr/md. Abonnementet er fortløbende.
Prøv nu

Allerede abonnent? Log ind her

Anbefalinger

anbefalede denne artikel

Kommentarer

Der er ingen kommentarer endnu