Læsetid: 3 min.

De nye kvinder er rå og direkte

Det nye forlag Kronstork udgiver sit bud på, hvem der vil præge dansk litteratur de næste år. Der er ikke meget fortælling, men masser af trodsig kropslighed hos bidragyderne
17. september 2010

Der er noget helt uforbeholdent fedt ved den gestus, der ligger bag Antologi 2010, den første udgivelse fra det lille forlag Kronstork. Se her, siger bogen, her er det nye. Her er 14 unge forfattere, I skal holde øje med, hvis I vil være på forkant med det næste tiårs danske litteratur.

Desværre skriver redaktørerne - Lars-Emil Woetmann og Helle Eeg - meget lidt om, hvorfor netop disse 14 er blevet valgt. I et kort forord betoner de, at de alle sammen har en politisk forståelse af sproget, at de er under 30 år og er objektivt gode. Men er de gode på samme måde som Henrik Pontoppidan, Gertrude Stein eller Hanne-Vibeke Holst? Der er også nogen, som synes hun er god, fordi hun er så politisk.

Det svæver noget. Man kan jo håbe, at de er gode på helt nye måder, bidragyderne, i al fald spreder Antologi 2010 sig i mange retninger. Mens Rasmus Halling Nielsen og Sigurd Buch Kristensen på hver deres skramlede måde synes optagede af at udvide, hvad litteratur overhovedet kan være, så skriver Julie Sten-Knudsen i dén grad digt-digte. Her nogle linjer fra 'På badeværelset':

 

Vores abonnenter kalder os kritisk, seriøs og troværdig.
Prøv en måned gratis.

Klik her

Allerede abonnent? Log ind her

Vores abonnenter kalder os kritisk, seriøs og troværdig.

Prøv en gratis måned og få:
  • Alle artikler på information.dk
  • Annoncefrit information.dk
  • E-avis mandag til lørdag
  • Medlemsfordele
0,-
Første måned/herefter 200 kr/md. Abonnementet er fortløbende.
Prøv nu

Allerede abonnent? Log ind her

Anbefalinger

anbefalede denne artikel

Kommentarer